1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özgür Özel: “Cumhuriyetin Değerleri ile Güçlü Bir Türkiye”

Özgür Özel: “Cumhuriyetin Değerleri ile Güçlü Bir Türkiye”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimlerine yönelik yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin kurucu partisi 47 yıl sonra birinci parti olduysa, önümüzdeki seçimlerde de iktidarı alacak” ifadelerini kullandı. Özel, bu başarıyı öz güvenli bir siyasetle ve Türkiye’deki 83 milyonu kucaklayarak gerçekleştireceklerini belirtti.

Mudanya Mütarekesi’nin 102. Yılı

Mudanya Mütarekesi’nin 102. yılı etkinliklerine katılmak üzere Bursa’ya gelen Özel, konuşmasına bir özür ve eksikliği gidererek başladı. Etkinlikte çalan bir şarkının CHP toplantılarında da çalındığını ve hoşlarına gittiğini ifade eden Özel, ancak etkinliğin kamusal bir alan olduğunu vurguladı. “Devlet ve parti ayrımı kalmadı. Ülkenin cumhurbaşkanı, başka bir partinin genel başkanı. Bu iç içe geçmişlik zaman zaman hata yapmamıza neden olabiliyor. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi, kurucu parti olarak, devletle parti işlerini ayırmayı ilke edinmiştir” dedi.

Özel, Mudanya Mütarekesi’nin önemli bir diplomatik başarı olduğunu, İsmet İnönü’nün bu süreçte Batı Cephesi Komutanı olarak önemli bir rol oynadığını ifade etti. “İsmet Paşa, burada Lozan’a gidecek ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedini kabul ettirecek özgüveni yüksek bir müzakereci olarak ayrılmıştır” diyen Özel, askeri zaferin diplomatik başarı ile birleştiğini vurguladı.

Demokrasi ve İtibar

Atatürk ve İnönü’nün iktidar değil, itibar seçen demokrasi kahramanları olduğunu belirten Özel, 14 Mayıs 1950 seçimleri sonrasında İnönü’nün yazdığı mektubu hatırlattı. Mektupta, İnönü’nün seçimlerin memleketteki hayat tarzını belirlemek için önemli bir adım olduğunu vurguladığını kaydetti. Özel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti ve demokrasiyi tercih etti. Bu nedenle Türkiye, etnik ve mezhepsel çatışmalardan uzak kalabilmiştir” dedi.

Özel, Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konuma rağmen ayakta kalabilmesinin Atatürk ve İsmet Paşa’ya borçlu olduğunu belirtti. “Artık millet kendini yöneteceklerini kendi seçiyor. İktidarlar değişebiliyor. Kalıcı olan, milletin iradesidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye İttifakı’nın Vizyonu

Özgür Özel, Türkiye İttifakı’nın iktidarına talip olduklarını ve bu nedenle öz güvenli bir siyaset yürüttüklerini ifade etti. “Mudanya’yı Mudanya İttifakı kazandı. Bursa’yı Bursa İttifakı kazandı. Türkiye’yi de Türkiye İttifakı kazanacak” diyen Özel, Türkiye İttifakı’nın Türkiye’nin sosyal demokratlarını, muhafazakar demokratlarını ve milliyetçi demokratlarını kucaklayacağını belirtti.

Özel, hedeflerinin güçlü bir parlamento, bağımsız bir yargı ve kuvvetler ayrılığı sağlamak olduğunu ifade etti. “Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak. Cumhuriyetin kıymetini bilenleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlikte gerçekleştirilen gösteriler katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Özel, daha sonra müzeyi gezdi. Programa, Sosyal Demokrat Halk Partisi eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker, torunu Gülsün Bilgehan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da katıldı.

Özgür Özel: “Cumhuriyetin Değerleri ile Güçlü Bir Türkiye”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!