1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Özel Banka Emeklilerinin İkramiye Hakları, Adaletsizlik ve Çözüm Önerileri

Özel Banka Emeklilerinin İkramiye Hakları, Adaletsizlik ve Çözüm Önerileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de özel banka sandıkları üzerinden emekli olanların, çalışan emekliler gibi 5 bin lira ikramiye alamayacaklarını ve bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğine dair bir haberdir. Yapı Kredi Bankası Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği’nden Ali Alphan, bu durumu eleştirerek devletin ve işverenlerin 65 yaş üstü insanları yük olarak gördüğünü ifade etmektedir.

Ayrıca, bu durumun adalet ilkesine aykırı olduğunu ve özel sandık emeklilerinin de hak sahipleri olduğunu vurgulamaktadır.

Alphan, devletin ve işverenlerin bu konuda adil bir sistem oluşturmadığını ifade ederek, özel sandık emeklilerinin de bu ikramiyeden yararlanması gerektiğini savunuyor. Ayrıca, bayram ikramiyeleri konusunda da benzer bir mağduriyet yaşandığını belirtiyor ve bu konudaki taleplerini iletmeye çalışacaklarını söylüyor.

Alphan, devletin ve işverenlerin 65 yaş üstü insanları yük olarak gördüğünü ancak emeklilerin sadece haklarını talep ettiklerini vurguluyor. Meclis’teki milletvekillerinin bu konuda düzenleme yaparak özel sandık emeklilerini mağdur etmemeleri gerektiğini belirtiyor.

Özel Banka Emeklilerinin İkramiye Hakları, Adaletsizlik ve Çözüm Önerileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!