Yüksek Doğruluk Oranıyla Öne Çıkan Yapay Zeka Teknolojisi

Danimarka Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen tüyler ürpertici bir çalışma, ölümü tahmin edebilen bir yapay zeka robotunun başarıyla geliştirildiğini ortaya koydu. İnsanların sağlık, eğitim ve meslek gibi birçok önemli konudaki verilerini analiz eden bu "ölüm robotu", etkileyici %79 doğruluk oranına sahip.

Eğitim Süreci ve Veri Analizi

Özellikle, 2016 ile 2020 arasında yaşları 35 ile 65 arasında değişen bir grup insanın verilerini inceleyerek sistemi geliştirdiler. Elde edilen verilere göre, 2016 ile 2020 arasında ölenlerin yarısı, "ölüm robotu" tarafından %78,8 doğruluk oranıyla doğru bir şekilde tahmin edildi.

E-Ticarette Ürün Fotografları ve Görsel Sunum E-Ticarette Ürün Fotografları ve Görsel Sunum

Doğruluk Oranlarıyla Şaşırtan Sonuçlar

Araştırmanın Nature Computational Science dergisinde yayımlanan sonuçları, "ölüm robotu"nun diğer yapay zeka modellerinden öncekilerin başaramadığı bir başarıyı elde ettiğini gösteriyor. Özellikle, sigorta şirketlerinin kullandığı "aktüeryal yaşam tablolarından" çok daha yüksek bir doğruluk oranına sahip olduğu belirtiliyor. Bu tablo, gelecekte insan yaşamını tahmin etmek için kullanılacak en güvenilir sistemlerden biri olma potansiyeline sahip.

Editör: Kader GÜL