1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Öğrencilere bayram parası ne kadar , kimlere verilecek?

Öğrencilere bayram parası ne kadar , kimlere verilecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrenciye bayram ikramiyesiyle ilgili son gelişmeler, üniversite, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin 2023 yılı seçimlerinden önce 3 sürpriz vaat hazırlığı içinde olduğu gelen bilgiler arasında. Bu vaatlerden biri de emeklilere olduğu gibi öğrencilere dini günler öncesinde bayram ikramiyesi ödemesi yapılması yer alıyor. 2023 yılında sosyal destek paket ödemeleri, deprem bölgesinde zarar gören vatandaşlara yapılan destekler ve diğer birçok yeni ekonomik karar alındı. Bu kapsamda en düşük emekli maaşlarına ara zam yapılırken asgari ücret zammı Temmuz ayına çekildi. Son olarak öğrencilere bayram harçlığı, yeni evlilere kredi desteği ve vatandaşlık fonu üzerinde hazırlıklar sürüyor. Peki Öğrencilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek, ücret açıklandı mı? İşte, Öğrencilere bayram ikramiyesiyle ilgili yaşanan son gelişmeler…Adsız tasarım - 2023-04-10T141337.329Ramazan Bayramına kısa bir zaman kala öğrenciler ve aileleri, bayram ikramiyesiyle ilgili detaylara ulaşmak istiyor. Son olarak emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liraya yükseltilmesinin ardından öğrenciler için yeni bir adım atıldı. Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine yol desteği sağlanmıştı. Yeni yıl ile birlikte öğrencilere ödenen burs desteği 850 liradan 1.250 TL’ye yükselti. Yaşanan son gelişmelerin ardından AK Parti’nin üç sürpriz vaat hazırlığında olduğu biliniyor. Bunlardan biri de öğrencilere “Bayram harçlığı” altında üniversite öğrencilerine verilecek destek parası olduğu biliniyor. Ayrıca yeni evlenecek çiftlere kredi desteği ve yine gençler için vatandaşlık fonu kurulması gibi önemli konularda istişareler sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde Kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Alınan kararlar ise Ulusa Sesleniş konuşmasında duyuurlacak. Bu sebeple öğrencilere ödenecek ücretler merak ediliyor. Peki Öğrenci bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL olacak? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…Adsız tasarım - 2023-04-10T141337.329ÖĞRENCİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partİ’nin öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli kararlar alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde duyurmayı planladığı 3 sürpriz vaat hazırlıkları sürüyor. Duyurulacak üç vaatten birisinin de gençlere bayram ikramiyesi verilmesi olacak. Üniversitelere verilecek bayram ikramiyeleri tıpkı emeklilerde olduğu gibi Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenecek.

Bayram harçlığı adı altında üniversite öğrencilerine verilecek desteğin bin lira seviyesinde olması bekleniyor. Ramazan Bayramı’na kısa bir zaman kalması sebebiyle önümüzdeki yapılacak Kabine Toplantısı’nda bu konuyla ilgili alınan karar açıklanabilir. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandığında detaylar eklenecektir.

BAYRAM HARÇLIĞI ÖDEME TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?
Üniversite öğrencilerine verilmesi planlanan bayram harçlığıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Henüz ikramiye ücreti ve ödeme takvimi belli olmadı. Ancak emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler yapılıyor.

Son olarak SSK ve Bağkur emeklileri için bayram ikramiyelerini 14 Nisan’da hesaplara yatırılmaya başlanacağı bilgisi paylaşıldı. Öğrencilere ödenecek bayram ikramiyesilerinin ise benzer şekilde Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde yatırılması bekleniyor.

Diyanet takvimine göre Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü başlayacak. Kurban Bayramı ise 29 Temmuz’da idrak edilecek. Bu tarihlerden 1 hafta önce ikramiyelerin hesaplara aktarılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

VATANDAŞLIK FONU KURULACAK
Bir vatandaşlık fonu kurulacak. Çocuklar doğduktan sonra devlet her ay onlar için 100 ya da 200 lira gibi bir parayı fona yatacak. 18 yaşını geçen herkes isterse kendisi için biriken parayı belli koşullarda çekebilecek. Bir anlamda “vatandaşlık maaşı” gibi olacak. Genel olarak burada biriken paranın üniversite eğitiminde kullanılması formülü üzerinde duruluyor.

YENİ EVLENECEKLERE KREDİ DESTEĞİ
Yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları ve benzeri harcamaları rahatlıkla yapması, sıkıntı çekmemesi için kamu bankaları 250 bin lira civarında bir uygun faizli kredi sağlayacak. Krediler için 2-3 yıl geri ödemesiz, daha sonrada 10 yıla yayılan vadeler uygulanacak.

Öğrencilere bayram parası ne kadar , kimlere verilecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!