1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Nisa TÜRKER – Nefes Egzersizinin Kaygı Üzerindeki Etkisi

Nisa TÜRKER – Nefes Egzersizinin Kaygı Üzerindeki Etkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğru nefes alışkanlığının hem fiziksel hem de psikolojik açıdan birçok faydası vardır. Fiziksel olarak kalp ritmini düzenler, toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır, tüm sinir sistemi ve hormonların düzgün çalışmasını sağlar ve kan kalitesini yükseltir. Psikolojik olarak ise gevşemeyi sağlar, stresi azaltır ve kaygıyı giderir.

Doğru nefes alma, karınla başlayıp akciğerlerle devam eden ve sürekli aynı akışın tekrarlandığı nefes olarak tanımlanır. Burundan alınan nefes, karınla başlayarak akciğerlerle devam etmeli ve ağızdan verilerek bir akış halinde tekrarlanmalıdır.

Doğru nefes egzersizleri, her an her yerde yapılabilir ve kısa sürede kaygı seviyelerini kontrol altına almaya yardımcı olabilir. Derin nefes alma, diğer pek çok rahatlama uygulamalarının temel taşıdır. Aromaterapi ve müzik gibi diğer rahatlatıcı elemanları ile de kombine edilebilir. Gerçekten ihtiyacınız olan sadece birkaç dakika ve uzanabileceğiniz bir yer.

Bu makalede, doğru nefes alışkanlığının hem fiziksel hem de psikolojik açıdan faydaları hakkında bilgi verilmektedir. Doğru nefes alma, kalp ritmini düzenler, toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır, tüm sinir sistemi ve hormonların düzgün çalışmasını sağlar, kan kalitesini yükseltir, gevşemeyi sağlar, stresi azaltır ve kaygıyı giderir. Makalede ayrıca, doğru nefes egzersizleri nasıl yapılır ve bu egzersizlerin faydaları hakkında bilgi verilmektedir.

[article id=”13″ color=”bg-primary”][/article]

Nisa TÜRKER – Nefes Egzersizinin Kaygı Üzerindeki Etkisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!