1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Netflix Hakkında Bazı Bilmedikleriniz

Netflix Hakkında Bazı Bilmedikleriniz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix Türkiye’nin Nisan 2022’de 3,5 milyondan fazla abonesi olduğunu duyurması, sürekli güncellenen içerikleri ve özgün yapımlarıyla platformun Türkiye’de ne kadar popüler olduğunu gösteriyor. Bu yazıda, Netflix hakkında daha önce duymamış olabileceğiniz bazı ilginç gerçekleri derledik.

Netflix, orijinal içerik için 15 milyar dolardan fazla harcıyor.
Netflix orijinal içerik üretimi için çok büyük bir bütçe ayırıyor, bazı ülkelerin uzay ajansı bütçeleri Netflix’in harcadığından daha az. Platformun popülaritesi büyük ölçüde şirket kimliğinin vazgeçilmez bir parçası haline gelen bu özgün yapımlardan kaynaklanmaktadır.

Netflix istatistiklerine göre birlikte bir film veya dizi izlemeye başlayan çiftlerin büyük çoğunluğu aynı anda bitiremiyor.
Bunun nedeni, bir kişinin içeriği tek başına izlemesi ve diğerini geçmesidir ve istatistikler bunun %50 oranında gerçekleştiğini ortaya koymaktadır. En sık “ihanete uğrayan” diziler arasında Black Mirror, Narcos, Orange is the New Black ve House of Cards yer alır. Bu size tanıdık geliyor mu?

Art arda izlemek normdur.
Art arda izleme, bir dizinin tüm bölümlerini bir oturuşta izlemek anlamına gelir. Çoğu Netflix kullanıcısı art arda izleyicidir ve platform bu eğilimi fark etti ve bir oturuşta bitirilebilen bir veya iki sezonluk diziler üretmeye başladı, bu da izleyicileri bir diziyi bitirdikten hemen sonra yeni bir diziye başlamaya motive ediyor.

2015 yılında Teksas Üniversitesi, art arda izleme ve akıl hastalığı arasındaki bağlantı üzerine bir araştırma yürüttü.
Çalışma 316 katılımcıyı içeriyordu ve sonuçlar, art arda izleyenlerin daha yüksek depresyon, öz kontrol sorunları, sosyal iletişim sorunları ve yalnızlık oranlarına sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Netflix, kullanıcılarının sadakatini kazandı.
Netflix’in küresel istatistikleri, Ağustos 2017’de o ay meydana gelen bir güneş tutulmasına atfedilen izlenme oranlarındaki düşüş dışında, izleyicilerinin tutarlı izleme alışkanlıklarına sahip olduğunu gösteriyor. Platform, Alfonso Cuaron’un 70 aday arasından üç Oscar kazanan Roma’sı gibi ödüllü filmler ve diziler üreterek eleştirilere yanıt verdi.

Netflix Hakkında Bazı Bilmedikleriniz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!