Neden Daktilo?
“Bir paragrafa yazabilmeyi isterdik...”


“Sanal Basın” projesi ve şimdi Daktilo!..
Daktilo Haber Yazılımı, ihtiyaç duyduğunuz tüm servislere entegre olarak çalışır. Öyle ki, Daktilo ile çalışırken başka bir sekme açıp farklı bir servisi kullanmak veya grafik işlemleriniz için herhangi bir programı açarak işinizi bölmek zorunda kalmazsınız.

“Gelen e.postaları saniyeler içerisinde habere dönüştürün!”
Videoyu İzle

Gelen e.postaları habere dönüştürmek için gmail veya hotmail hesabınıza giriş yapmanız gerekmez... Daktilo haber yazılımı iletilerinizi çoktan içeriye aktarmış, tek tıkla yayına hazır hale getirmiştir. İleti eklerini indirmek, görselleri küçültmek, bunları tekrar panelinize yüklemek, haber metinlerini Word'den kopyalamak, Photoshop açmak gibi yorucu işlerle uğraşmayın... Bırakın tüm bu işleri Daktilo sizin için halletsin! Hatta Daktilo, siz haberi yayına aldığınızda haberi gönderen kişi veya kurumla dahi iletişime geçecek, yayın ayrıntılarını otomatik olarak gönderici ile paylaşacaktır.

E-Ticarette Google Analytics ve Veri Yönetimi E-Ticarette Google Analytics ve Veri Yönetimi

“YouTube’a girmeden, YouTube’a video yükleyin!”
Videoyu İzle

Video haber oluşturmak için YouTube'a girmeniz gerekmez. Herhangi bir kodu kopyalayıp, yapıştırmazsınız. Daktilo'ya yüklediğiniz videolar aynı anda YouTube kanalınıza da otomatik olarak yüklenir. Daktilo'da bir video haberin başlığını düzenlediğinizde, YouTube üzerinde de eş zamanlı olarak başlık güncellenir. Örneğin siz veya muhabiriniz olay yerindesiniz... Cep telefonundan Daktilo Haber Yazılımı'na girin, videoyu çekin, sitenizde anında haber oluşturun veya canlı yayına başlayın!..

“Sosyal medya paylaşımlarınızı tek pencerede halledin!”
Videoyu İzle

Daktilo haber yazılımı sizi yormaz. Sosyal medya paylaşımlarınız için ayrı ayrı uğraşmazsınız. Bir tıkla Facebook, Twitter ve Bildirim ortamlarında aynı anda paylaşım yaparsınız. Hatta bunlarla uğraşmak istemiyorum diyorsanız, paylaşım işlerini Daktilo Robotlarına devredersiniz. Bunları gerçekleştirmek için haber yazılımını kullanan ekibinizin Facebook veya Twitter üzerinde oturum açması gerekmez. Paylaşmak istediğiniz görseli, haber için yüklediğiniz görseller arasından kolayca seçer, paylaşımlarınızı dilediğiniz biçimde özelleştirebilirsiniz.

“Google’da fotoğraf arıyorsanız, artık o iş Daktilo'da!”
Haberleriniz için Google üzerinde fotoğraf mı arıyorsunuz? Daktilo bu işlemi de kolaylaştırdı. Google görsel aramalarını Daktilo içerisinde yapar, tekrar yükleme zahmetine katlanmadan bulduğunuz görsel(ler)i bir klikle içeriye aktarır, kolayca haberle ilişkilendirirsiniz. Dilerseniz havuzdan arama yapar, etiketlediğiniz görselleri tekrar tekrar kullanırsınız.

“Analytics verileriniz, harika raporlarla giriş ekranınızda!”
Videoyu İzle

Trafiğinizi takip etmek ve rapor almak için Analytics hesabınıza giriş yapmanız gerekmez. Daktilo tüm canlı verileri ve ihtiyaç duyacağınız tüm temel raporları Google Analytics hesabınızdan zaten çekmektedir. Daktilo bu raporları kendi raporları ile birleştirir, sizin için çok özel raporlar oluşturur ve bunları başlangıç ekranınıza taşır.

“Haber sitenizin yedekleri GoogleDrive hesabınızda!”
Daktilo; haber sitenizin tüm yedeklerini Google Drive hesabınıza her gün yedekler. Yedeklerinizi indirmek için herhangi bir panele giriş yapmak, FTP’den dosya indirmek gibi işlerle vakit kaybetmezsiniz. Sitenizi Daktilo’dan başka bir servis sağlayıcıya taşımak isterseniz bunun için özgürsünüz.. Arşivinizi almak için Daktilo'ya ulaşmak zorunda kalmazsınız, tüm yedekleriniz zaten Google Drive hesabınızda...

“Adsense gelir raporlarınız giriş ekranınızda!”
Adsense gelirlerinizi Daktilo üzerinde takip edersiniz. Günlük gelirlerinizi, gelirlerinizin haftalık ve aylık periyotlardaki performansını, geçmiş dönem karşılaştırma analizlerini Daktilo giriş ekranında dilediğiniz zaman inceleyebilirsiniz.

Daktilo Kontrol Paneli tüm işlerinizi hızlandırır!
Daktilo Kontrol Paneli; tüm işlemlerinizi hızlı ve kolay biçimde gerçekleştirmeniz için performans, kullanılabilirlik ve erişilebilirlik standartları gözetilerek üretildi. İşin mutfağını iyi bilen Daktilo ekibi, sizi yavaşlatan iş akışlarını analiz ederek az emekle çok daha fazla iş üretmenizi sağlayacak alt yapıyı geliştirdi.

“Photoshop kullanmadan tasarım yapmak mı? Hem de panelde!?...”
Videoyu İzle

Manşetlerinizi düzenlemek için Daktilo’dan ayrılıp Photoshop gibi grafik editörü programları kullanmanıza gerek yok. Manşetlerinizi tasarlamanız için geliştirdiğimiz grafik arabirimi uygulaması sayesinde grafik bilgisi olsun veya olmasın tüm ekibiniz bu işlemleri kolay ve çok hızlı biçimde halleder.

Ekip çalışmasını destekleyen yazılım mimarisi
İnternet sitesinin bir kişi tarafından yönetildiği koşullarda editöryel tüm işlemleri buna göre optimize ederek iş verimliliğini arttıran Daktilo, birden çok muhabirin, editörün, redaktörün veya yöneticinin organize olduğu ekip çalışmalarında, işi yöneten, iş akış planını organize eden yeteneklerini ortaya koyarak ekip çalışma performansını yükseltir. Her bir çalışma grubunun gerçekleştirebileceği eylemler kendi yetki sınırları dahilinde yürütülür.

Örneğin; sahada çalışan muhabir, mobil ortamdan giriş yaparak haberi taslak olarak içeriye aktarır. Editör önüne gelen içeriği düzenler tekrar kayıt eder. Redaktör gerekli düzenlemeleri yaparak içeriği yayına hazır hale getirir. Yönetici onay verir, içerik yayına alınır.

Birden fazla editör çalışıyorsa iki editör aynı anda aynı içeriği düzenleyemez. Editörler kimin hangi içerik üzerinde çalıştığını eşzamanlı olarak görür. Yazarlar Daktilo’ya kendi erişim bilgileri ile giriş yapar, kendi içeriklerini yükler, görüntüler veya düzenler.

“Daktilo Paneli'nde her şey parmaklarınızın ucunda...”
Her içeriği Daktilo’ya “+ Yeni” butonu ile eklersiniz. İster yeni bir haber veya reklam veya yeni bir kullanıcı... Her veri girişi, düzenli bir yerleşim planıyla parmaklarınızın ucundadır. İçerik eklemek için sayfayı sürekli aşağıya çekmek zorunda kalmazsınız. Daktilo Kontrol Paneli; hız, düzenli yerleşim ve gelişmiş filtrelerle kullanıcılarına konforlu bir çalışma deneyimi sunar.

Tüm iletişim kanallarınız için gerçek bir “Gelen Kutusu”
Dışarıdan gelen tüm bilgiler Daktilo’nun “Gelen Kutusu” havuzunda gruplanarak toplanır. Gelen bilgi; e.posta adresinize gönderilen bir ileti, abone olduğunuz haber ajansı üzerinden gelen bir haber, ziyaretçinizin gönderdiği haber ihbar, iletişim mesajı veya basılı gazetenize abone olmak isteyen bir kullanıcının talebi olabilir. Tüm iletişim kanallarını tek bir bölümde takip etmeniz size zaman tasarrufu ve kontrol avantajı sağlar. Gelen tüm bilgilerle anında etkileşime girer, tek tıkla içeriye aktarır ve kolayca habere dönüştürürsünüz.

İhtiyaçlarınız doğrultusunda özelleştirilmiş içerik türleri
Daktilo’da üretim çok kolay!.. Daktilo tüm operasyonel işlemleriniz için en pratik çözümleri “Bir içerik en hızlı nasıl üretilebilir?” sorusuna cevaplar arayarak geliştirdi. Haber, Makale, Foto Haber, Video Haber, Röportaj, Anket, Birinci Sayfa içeriklerini birkaç basit adımla yayına alır, hızlı haberciliğiniz ile öne çıkarsınız.

Daktilo’nun Raporlama Gücünü Keşfedin!
Bir yazılımı değerli ve vazgeçilmez kılan en önemli faktör nedir? Tabii ki raporlama, sizi bilgilendirme ve yönlendirme gücüdür. Daktilo’nun yüz binlerce veriyi tarayarak sizin için değerli ve anlamlı sonuçlar çıkarma yeteneği rakipsizdir. İnternet sitenizin ne yönde geliştiği, rakiplerinizin durumu, hangi yönlerinizin zayıf, hangi yönlerinizin güçlendirilmesi gerektiği konusunda Daktilo sizi sürekli bilgilendirir.

İşinize şöyle bir baktığınızda, haber sitenizi geliştirmek için zihninizde ne kadar cevapsız soru olduğunu ve bu sorulara anlamlı cevaplar bulabilmek için ne kadar zaman harcadığınızı fark edeceksiniz. Daktilo anlamsız veri yığınlarından sizin için anlamlı sonuçlar çıkarır, işinize yön verir.

“Mesela Alexa TR performansınız her gün kaydedilir...”
Daktilo, Alexa Türkiye sıranızı her gün düzenli olarak kayıt eder ve zaman eğrisi grafiğinde raporlar. Tabii ki sadece Alexa değil... Sanal Basın’daki performansınız, bildirim aboneleriniz, Facebook ve Twitter takipçileriniz, MOZ İtibarı ve Otoriteniz, Google Insights mobil ve masaüstü skorlarınız , üye performansınız, günlük raporlarla sürekli gözünüzün önünde... Hatta dilerseniz tüm bu verileri tek bir grafik üzerinde rakip sitelerinizle dahi karşılaştırırsınız.

“Peki, ya rakipleriniz... Gerçekten takip ediyor musunuz?”
Daktilo sadece sizin performansınızla değil, rakiplerinizin performansını ile de ilgilenir. Gelişmeniz ve işinizi büyütebilmeniz için rakiplerinizin durumu hakkında bilgi sahibi olmanız gerektiğini bilen Daktilo, bunun için ihtiyaç duyacağınız çalışma ortamını hazırlar. Rakiplerinizi basitçe Daktilo’ya tanıtın.. Daktilo sizin dışarıdaki gözünüz, kulağınız olsun!

“Ziyaretçiler nelerden hoşlanıyor, neler paylaşılıyor?..”
Daktilo içeriğinizi analiz eder.Ziyaretçilerinizin hangi haber kategorilerine daha fazla ilgi gösterdiğinden, hangi kategoriye ait içeriklerin daha fazla paylaşıldığından haberdar olursunuz. Yazarlarınızın performansı sürekli analiz edilir. Ziyaretçilerinizin hangi yazarınıza daha fazla ilgi gösterdiğini bilirsiniz. Bu bilgi, aylık aralıklarla yazan ve yüksek dönüşüm oranına sahip bir yazarı, haftalık yazı yazmaya ikna etmeniz için önemli bir fırsat olabilir.

Daktilo ziyaretçi profilinizi analiz eder. İnternet sitenizin hangi yaş grubu tarafından takip edildiğini, ziyaretçilerinizin cinsiyet ve konum bilgilerini sizinle paylaşır, içeriklerinizin hangi yönde geliştirilmesi gerektiği konusunda sizi yönlendirir.

İçerik ekleme performansınızı Daktilo her gün takip eder, bu verileri Analytics üzerinden gelen metriklerle karşılaştırır ve iki veri arasındaki korelasyonu yorumlayabilmenizi sağlar.

“Reyting bilgisi yoksa editörlükten bahsedebilir miyiz?”
Yayınladığınız içeriklerin reyting bilgileri, Daktilo’nun geliştirdiği yapay zeka izleme teknolojisi sayesinde belirli zaman aralıklarıyla sürekli analiz edilir ve sistem geri bildirimleri ile size raporlanır. Daktilo sayesinde ziyaretçilerinizin nelerden hoşlandığını bilir, dönüşüm oranı yüksek içeriklerinizin farkında olur, hit alan içeriklerinizi koruyarak trafik kayıplarının önüne geçersiniz. Bu bilgiler sizi ziyaretçilerinizin ilgisi konusunda eğitir.

“Editörlerinizin performansını ölçmek istemez misiniz?”
Birden fazla editör çalıştırıyorsanız hangi editörünüzün eklediği haberlere daha fazla ilgi gösterildiğini, hangi editörünüzün daha fazla içerik ürettiğini, editörlerinizin günlük aktif çalışma raporlarını aylık dönemler halinde Daktilo size bildirir. Performans raporlarını dikkate alarak başarılı editörlerinizi ödüllendirebilir, iş verimliliğinizi arttırabilirsiniz.

Daktilo’nun Robot Editörleri iş başında!


Videoyu İzle

“Saat altı oldu, paydos mu? Peki ne olacak şimdi bu sosyal medya?..”
Daktilo Robotları emrinizde... Robotlar sosyal medya sayfalarınızda çalışmaya devam ederek sizin adınıza paylaşımlarda bulunabilir... Mesela; “Saat 18:00 - 02:00” saatleri arasında, reyting skoru 20’nin üzerinde olan içeriklerimi Facebook sayfamda, Twitter sayfamda paylaş ve kullanıcılarıma bildirim gönder” eylemini sizin adınıza gerçekleştirebilir.

“Siz tabii ki uyuyabilirsiniz ancak haber siteniz asla!..”
Bilgisayarın başında olamayacağınız bir saatte çok önemli bir gelişme yaşanırsa, bu habere internet siteniz kayıtsız mı kalacak? Maalesef haber sitenizin böyle bir mazereti olamaz... Dilerseniz Daktilo Robotları haber ajansları üzerinden gelen içerikleri, sizin belirleyeceğiz kuralları uygulayarak anında yayına alabilir. Mesela; “Saat 19:00 - 08:00 saatleri arasında, Anadolu Ajansı’ndan gelen, haber başlığında “Güvenli bölge” geçen içeriği, “Son Dakika” ile etiketleyerek “Sürmanşet” alanında hemen yayına al” işlemini sizin adınıza gerçekleştirebilir.

“Vaktiniz kıymetli!.. Bırakın haber yerleşimlerini Daktilo Robotlarına...”
Bir editör aynı anda kaç haberin reyting bilgisini analiz ederek yerleşim planlaması yapabilir? Bir insan bunu yapamaz ancak Daktilo Robotları bu konuda yeteneklidir. Daktilo Robotları, haberlerinizin reyting bilgilerini kısa aralıklarla kontrol ederek reyting skoru yüksek olan içeriklerinizi öne çıkartabilir, haber yerleşimini organize ederek trafik dönüşüm oranınıza katkı sağlayabilir.

“Bu etiketleme işleri tam bir kâbus... Peki biz sizi yormasak!...”
Haber metinleri içerisinde bulunan önemli kelimeleri etiketlemek ve bunlara link vermek SEO açısından (Link Juice) oldukça önemli ancak bir o kadar da vakit alan bir işlem... Daktilo, etiketleme işlemini sizin adınıza otomatik olarak yapar. Daha önce kullandığınız etiketleri haber metinleri içerisinde arar bulur, bu etiketlere link verir ve daha önemli işleriniz için size zaman kazandırır.

Daktilo'da “SEO” sadece bir terim değil, bir politikadır!


Organik aramalardan dönen ziyaretler, internet sitenizin sıfır maliyetli, en önemli trafik kaynağıdır. Markanızın web varlığı SEO ile ölçülür, ilerlemek emek ve sabır ister. SEO sadece yazılım taraflı bir süreç değildir. SEO’da iyileşmek aynı zamanda iyi bir kullanıcı deneyimi, daha fazla katılım, dönüşüm ve trafik demektir. SEO’nun ne olduğunu anlamak aslında web ortamını anlamaktır. SEO, Daktilo’da uygulanıp tamamlanan bir süreç değil, değişen internet dinamiklerinin, teknolojik gelişmelerin takip edildiği, elde edilen bilgilerle üzerinde çalışılan, uzun dönemli, geliştirilen ve sürekli iyileştirilen stratejik bir politikadır.

Hazır içeriklerle zahmete girmeden,sitenizi renklendirin!
Daktilo’nun robot editörleri, şehrinizle ilgili önemli içerikleri sizin için oluşturur ve düzenli aralıklarla günceller. Hazır içerikler editöryel yükünüzü hafifletir, sitenizi zenginleştirir, markanızı parlatır ve sizin sadece habere odaklanmanızı sağlar. Daktilo ile çalışmaya başladığınızda işinizden keyif alır, bir birim emek verip çok daha fazla iş üretmenin hazzını, keyifle ve hayretle tecrübe edersiniz.

“Binlerce işletme, kurum ve çok daha fazlası haber sitenizde!”


“Şehir Rehberi” Daktilo’nun güçlü servislerinden birisidir. Daktilo; bölgenizde Google’a kayıtlı binlerce işyeri ve kurum bilgisini işleyerek haber sitenize aktarır. Bu zengin içerik, sizin markanız altında, sizin ziyaretçileriniz ile paylaşılır. Mobil desteği ile kolay ve hızlı erişim olanakları sunan sistem, kategorize edilmiş bir arayüzde Google Haritalar ile entegre biçimde navigasyon imkanı sağlayarak ziyaretçilerinize adres bulmada önemli kolaylıklar sağlar.

“Sinema severler vizyondaki filmleri sitenizde takip etsin...”


Şehrinizdeki sinema salonları ve gösterimde olan filmler, afiş görselleri ile birlikte haber sitenize otomatik olarak aktarılır. Daktilo, vizyonda olan filmleri ve seans saatlerini düzenli aralıklarla günceller. Ziyaretçileriniz; izlemek istedikleri filmin hangi salonlarda oynadığını veya belirli bir sinema salonunda hangi filmlerin gösterimde olduğunu takip edebilir, en yakın seans saati bilgisine kolayca ulaşır.

“Süper Lig'den, Amatör Bal Ligi'ne kadar çok sıkı takipteyiz!..”


Şehrinizin futbol takımını Daktilo sıkı takip eder. İster 1.lig’de olsun, ister Amatör Bal Ligi’nde... Türkiye genelinde 280 takımın puan durumu, son hafta maç sonuçları ve lig fikstürü bilgileri, kullanıcı dostu arayüz ve mobil uyumlu sayfalar üzerinden ziyaretçilerinize sunulur. Anasayfa ve spor sayfalarında, takip ettiğiniz ligin puan durumu widget üzerinden ayrıca sunulur.

“Yerel gazetelerin birinci sayfaları haber sitenizde olsa nasıl olurdu?”


Ulusal gazetelerin birinci sayfalarını birçok web sitesinde görürsünüz. Peki yerel gazetelerin birinci sayfaları? Daktilo, yerel habercilik yapan internet sitelerinin trafiğine katkı sağlamak için proje ortağı olduğu Sanal Basın üzerinden yerel gazetelerin birinci sayfalarını çekerek internet sitenizde yayınlar ve düzenli olarak günceller. Hangi il veya illerin gazete birinci sayfalarını yayınlamak isterseniz, Daktilo panelinde kolayca bunu ayarlar, haber sitenizde yayına alırsınız.

“Her şehrin güncel nöbetçi eczane listeleri haber sitenizde”


Daktilo her şehrin eczacılar odasına bağlanır, nöbetçi eczane bilgilerini çeker ve haber sitenize aktarır. İlçe bazında çalışan konum filtresi aramaları kolaylaştırırken, eczanenin konum bilgisi Google Haritalar ile entegre olarak mobil kullanıcılarınıza adres bulmada kolaylıklar sağlar.

“Şehrin trafik akışını haber sitenizde takip etmek isteyenler için...”


Daktilo’da şehir servisi ili’ni ayarlarsınız ve seçtiğiniz bölge ile ilgili araç trafik yoğunluğu bilgileri haber sitenize yüklenmeye başlar. Bunun için Daktilo Yandex’e bağlanarak güncel verileri sizin için çeker. Mobil uyumlu sayfalar üzerinden paylaşılan trafik bilgileri, ziyaretçilerinize özellikle mobil ortamda kolay ve fonksiyonel kullanım avantajları sağlar.

“Şehrinizin on günlük hava durumu tahmini haber sitenizde”


Daktilo bölgenizle ilgili 10 günlük hava durumu raporunu “Weather Underground” servisine bağlanarak oluşturur, internet sitenize aktarır. Yağış durumu, beklenen en yüksek, en düşük sıcaklık bilgileri, rüzgar ve nem parametreleri düzenli olarak güncellenir, web ve mobil arayüzü üzerinden ziyaretçileriniz ile paylaşılır.

“Vefat eden hemşehrilerinizin haberlerini sitenizde yayınlayın”


Daktilo kontrol panelini kullanarak şehrinizde vefat eden hemşehrilerinizin haberlerini oluşturabilirsiniz. Taziye yakını, iletişim bilgileri, vefat eden kişinin bilgilerini internet sitenizde haberleştirebilir, ziyaretçilerin başsağlığı mesajı girebilecekleri elektronik bir taziye ortamı oluşturabilirsiniz.

“Şehriniz için detaylı namaz vakitleri uygulaması”


Şehrinizde geçerli olan namaz vakitleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan çekilen verilerle haber sitenizde yayınlanır. Mobil desteği bulunan grafik ara birimde, vakit namazları ile birlikte modern bir ara birim üzerinde bir sonraki namaz vaktine kalan süreyi de sistem ziyaretçilerinizle paylaşır.

En kolay yönetilen, en çok kazandıran reklam sistemi Daktilo’da!..


Videoyu İzle

Daktilo Reklam Sistemi; reklam kanallarının zenginleştirilmesi, akıllı reklam yerleşimi, mobil uyumluluk, kolay yönetilebilirlik, reklam teklif ve talep süreçlerinin iyileştirilmesi, raporlama fonksiyonlarının geliştirilmesi gibi konu başlıkları üzerinde, yayıncının çok daha fazla gelir elde etmesi hedeflenerek geliştirildi.

Örneğin yerel reklamcılığın farklı dinamikleri olduğunu bilen Daktilo ekibi “Şehir Markaları” adında bir reklam konsepti oluşturdu. Düşük bütçeli, uzun dönemli, dönüşüm kurgusu üzerinde çalışan bu reklam konsepti, yerel pazarda küçük ve orta ölçekli işletmelere daha düşük bütçelerle verimli tanıtım imkanı sağlıyor, öte yandan yayıncılarımıza daha çok kazandırıyor.

Mobil ortamda gerçekleşen trafiğinin %80 gibi oldukça yüksek oranlara ulaştığını dikkate alan Daktilo Ekibi, bir reklamın hem mobil, hem masaüstü görsellerle aynı anda, aynı reklam üzerinden yüklenmesini ve yönetilebilmesini sağlayan teknolojileri de geliştirdi.

Yayıncı için reklam teklifi hazırlamanın, ziyaretçi raporu göndermenin vakit kaybına neden olan zorlayıcı bir süreç olduğunu bilen Daktilo Ekibi, reklamların daha kolay satılması, reklam kanalları, konum ve ücretlerin şeffaf ve anlaşılır biçimde sunulabilmesi için “Dinamik Reklam Teklif Sayfası” geliştirdi. Reklam vereni bu sayfaya yönlendirmeniz yeterli... Dilerseniz Daktilo Robotları’nın her gün güncellediği son 30 günlük trafik raporunuzu, sosyal medya performansınızı, Alexa ve MOZ skorlarınızı bu sayfada reklam verenle paylaşabilirsiniz.

“Daktilo Seri İlan Sistemi iş görür, para kazandırır!”


Pratik kullanımı, temiz arayüzü, ilan verme kolaylığı, basit filtre seçenekleri ve mobil uyumluluk dikkate alınarak üretilen Daktilo Seri İlan yazılımı internet sitenize değer katar, size kazandırır. Ziyaretçilerinize bu hizmeti dilerseniz ücretli veya trafik dönüşüm performansınızı iyileştirmek için ücretsiz sunarsınız.

Yüksek güvenlikli koruma, veri akışı ve çalışma ortamı


Daktilo’nun güvenliği fiziksel, donanımsal ve yazılımsal olmak üzere üç katmanlı bir yapı üzerinde kuruludur. Sunucular Türk Telekom'un Gayrettepe'de konuşlanmış bulunan veri merkezinde, Daktilo'ya özel olarak tahsis edilmiş olan kafesli alanlarda bulunur. Dışarıdan gelebilecek tüm tehditler, Türk Telekom mühendisleri tarafından 24 saat izlenir. Tehdit durumunda fiziksel ve yazılımsal aksiyonlar hızla devreye alınır. Oldukça güçlü donanımlar üzerinde koşan sunucularımıza, yurt içi ve yurt dışından toplam 1 Gbps çıkışlı güvenilir ve hızlı internet bağlantısı sağlanır. Yedekli yurt içi Türk Telekom bağlantıları sayesinde haber siteniz yurt içine çok hızlı biçimde yayın yapar.

Yönetici seviyesindeki kullanıcılar, kayıt defterini kullanarak internet sitesinde yapılan tüm işlemleri detaylı biçimde filtreler, ihtiyaç duyulabilecekleri tüm bilgilere hızlı ve kolay biçimde erişir. “Haber kim tarafından yayına alınmış? Haber kim tarafından düzenlenmiş? Yorum kim tarafından onaylanmış? Hangi servis ne zaman güncellenmiş?” gibi soruların tüm cevapları Daktilo’da detaylı biçimde kayıt altına alınır.

Tüm internet siteleri SSL sertifikaları kurularak yayına alınır, ziyaretçi ve sunucu arasındaki veri iletişimi güvenlik altına alınır. Yönetici seviyesindeki alanlara Google Recaptcha servisi ile erişilerek güvenlik sağlanır. Daktilo, kullanıcıların Google Drive hesaplarına internet sitesinin veritabanı ve dosya yedeklerini her gün düzenli olarak aktarır. Aklınıza gelebilecek en kötü senaryolarda dahi verilerinizin güvenliği en üst seviyede korunur.

Destek kanalları ve geri bildirimlerle Daktilo gelişiyor!


Daktilo müşterileri; eğitim videoları, makaleler, çevrimiçi destek sistemi ile ürünün arkasında duran sağlam bir ekiple çalışır. Parlak fikirler, öneriler, Daktilo’da sadece dikkate alınmaz, planlanır ve uygulanır. Daktilo müşterileri ile birlikte gelişir.

Sitesine gitmek için tıklayınız...

Editör: Egemen KEYDAL