1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. MSB’den Kritik Operasyon: Irak ve Suriye’de 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB’den Kritik Operasyon: Irak ve Suriye’de 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölücü terör örgütü üyelerine yönelik operasyonların kararlılıkla sürdüğünü açıkladı. Son olarak, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Pençe-Kilit Operasyonu ile PKK’ya Darbe

MSB tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edilen 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Pençe-Kilit Operasyonu, bölgedeki terör unsurlarını etkisiz hale getirmek ve güvenliği sağlamak amacıyla devam ediyor. Operasyon, Türkiye’nin sınır güvenliğini tehdit eden unsurlara yönelik en kapsamlı harekâtlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Fırat Kalkanı Bölgesinde YPG/PYD Teröristi Etkisiz Hale Getirildi

Öte yandan, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde yapılan bir diğer operasyonda da 1 PKK/YPG teröristi tespit edilerek etkisiz hale getirildi. Fırat Kalkanı Operasyonu, 2016 yılında başlatılan ve Suriye’nin kuzeyindeki terör unsurlarına karşı yürütülen bir harekât olarak biliniyor. Bu bölgedeki terör tehdidinin ortadan kaldırılması, bölgedeki yerel halkın güvenliği açısından da kritik öneme sahip.

Sürekli ve Kararlı Operasyonlar

MSB, teröre karşı mücadelenin sürdürüleceğini ve operasyonların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2 PKK’lı teröristi, Suriye’nin kuzeyinde ise Fırat Kalkanı bölgesinde 1 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi. Terörü kaynağında yok etmek için öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlara devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Bu operasyonlar, Türkiye’nin sınır güvenliği ve bölgedeki istikrarı sağlama konusunda kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, terörle mücadelenin aralıksız süreceği mesajı da verildi.

MSB’den Kritik Operasyon: Irak ve Suriye’de 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!