Meta’dan Instagram’a 6 Yeni Özellik: İşte Detaylar

metadan-instagrama-6-yeni-ozellik-iste-detaylar-2.jpg

Meta, Instagram’da mesajlaşma işlevi için altı yeni özelliğini duyurdu. Bu yeni özellikler, Instagram kullanıcıları için oldukça heyecan verici gelişmeler sunuyor. Bu özellikler arasında mesajları düzenleme, sohbetleri sabitleme, okundu bilgisini kapatma, yeni sohbet temaları, çıkartmaları favori olarak işaretleyebilme ve mesajları çeşitli medya türleriyle yanıtlayabilme gibi yenilikler bulunuyor.Meta'dan Instagram'a 6 Yeni Özellik İşte Detaylar (3)

Mesajları Düzenleme Özelliği

Instagram’ın mesajlar sekmesine yeni özellikler getirildiğini duyuran Meta, kullanıcıların artık gönderdikleri mesajları 15 dakika içerisinde düzenleyebileceğini duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların mesajdaki yazım hatalarını düzeltebilmesine ve mesajın daha iyi görünmesini sağlayabilmesine olanak tanıyor. Mesaj düzenleme özelliğini kullanmak için, düzenlemek istediğiniz mesaja basılı tutmanız ve ‘Düzenle’ seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.

Sohbetleri Sabitleme Özelliği

Meta’nın duyurduğu bir başka önemli özellik ise sohbet sabitleme özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, istedikleri sohbeti üç adete kadar mesaj kutusunun en başına sabitleyebilecekler. Bir sohbeti sabitlemek için, sabitlemek istediğiniz sohbete basılı tutmanız veya sohbeti sola kaydırmanız ve ‘Sabitle’ seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Okundu Bilgisini Kapatma Özelliği

Instagram’da birine mesaj gönderdiğinizde ve o kişi mesajı okuduğunda, uygulama size mesajın altında diğer kişinin mesajı okuduğunu belirten bir not gösterir. Ancak, bazı kullanıcılar bu özelliği istemeyebilirler. Bu kişiler için Meta, okundu bilgisini kapatma özelliğini ekledi. Bu özelliği kullanarak, tüm sohbetlerde veya seçili sohbetlerde okundu bilgisini kapatabilirsiniz.

Yeni Sohbet Temaları

Instagram, bir sohbetin temasını değiştirmenize olanak tanırken, Meta şimdi platforma Aşk, Lolipop ve Avatar: Son Hava Bükücü gibi çok sayıda yeni sohbet teması ekliyor. Bu özellikleri kullanabilmek için uygulamayı en son sürüme güncellediğinizden emin olmalısınız.

Çıkartmaları Favori Olarak İşaretleme Özelliği

Çıkartmalar, bir sohbette duygularınızı ve hislerinizi ifade etmenin harika bir yoludur. Instagram’da çok sayıda çıkartma bulunması nedeniyle, en çok kullandıklarınızı bulmak zor olabilir. Meta, bu sorunu çözmek için artık bir sohbette çıkartmaları favori olarak işaretlemenize izin veriyor. Böylece, favori olarak işaretlediğiniz çıkartmalar, çıkartma bölümünün en üstünde görünecek ve her seferinde kolayca erişebileceksiniz.

Yanıtlama Özelliği Güncellendi

Instagram’daki en iyi mesajlaşma özelliklerinden biri, sohbetteki başka bir mesajı alıntılayarak mesaj göndermektir. Artık bu özellik güncelleniyor. Mesajı fotoğraflar, videolar, sesli mesajlar, GIF’ler ve çıkartmalarla yanıtlayabilirsiniz. Yanıtlama işlemi için bir mesajı basılı tutmanız, ‘Yanıtla’ seçeneğini seçmeniz ve yanıtlamak istediğiniz medya türünü seçmeniz yeterlidir.

Eğer Instagram kullanıcıları olarak bu yeni özelliklerden faydalanmak istiyorsanız, uygulamanızı güncel tutmanız önemlidir. Güncellemeleri takip etmek ve en son sürümü kullanmak, size bu yeni özelliklerin keyfini çıkarma fırsatı verecektir.

Exit mobile version