Melek Karabudak’ın Ölümü ve Ailesinin Adalet Arayışı

_Melek Karabudak’ın Ölümü ve Ailesinin Adalet Arayışı

Hatay’da, Melek Karabudak (28), 5 ay önce evlendiği eşi Ahmet Karabudak (55) tarafından öldürüldü. Aile, şüphelinin en ağır cezayı almasını talep ediyor.

Olay, 23 Ağustos’ta Antakya ilçesindeki Serinyol Mahallesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre, Melek ve Ahmet Karabudak arasında geçimsizlik nedeniyle bir tartışma başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma, kavgaya dönüştü. Ahmet Karabudak, üzerinde taşıdığı tabanca ile eşine 2 el ateş etti. Boynundan ve göğsünden vurulan Melek Karabudak, olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli gözaltına alınırken, Melek Karabudak’ın cenazesi Samandağ’da defnedildi. Ardından Ahmet Karabudak tutuklandı.

Melek’in kardeşi Müzeyyen Toprak, ablasının ilk evliliğini yaptığını belirterek, “Katil zanlısı, önceki eşinden boşanmış ve ablamla 5 ay önce evlenmişti. Ne yaşandığını ve aralarındaki sorunu tam olarak bilmiyoruz. Cinayet haberini alınca evlerine gittik. Ablam, iki kurşunla öldürülmüş. Savunmasında, ablamın kendi kendini vurduğunu iddia etmiş. Bunun dışında başka bir bilgimiz yok. Ancak aile olarak en ağır cezanın verilmesini istiyoruz” dedi.

Melek Karabudak’ın ailesi, adaletin sağlanması ve bu tür olayların önüne geçilmesi adına tepkilerini dile getiriyor. Bu acı olay, toplumda kadın cinayetlerine karşı duyarlılığı artırma çağrısını da beraberinde getiriyor.

Exit mobile version