1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. MEB’den Kış Saati Uygulamasına İlişkin Genelge

MEB’den Kış Saati Uygulamasına İlişkin Genelge

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), valiliklere okulların ders saatleriyle ilgili bir genelge gönderdi. Genelgede, il bazında ders saatlerinin belirlenmesinde valiliklerin yetkili olduğu vurgulandı. Okullardaki ders saatlerinin planlanmasında, gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal koşulların dikkate alınması gerektiği ifade edildi.

Genelge, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla tüm il valiliklerine iletildi. Mevcut yaz saati uygulamasının devam etmesi ve gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla, tüm yurtta bu uygulamanın sürdürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde ders yılının en az 180 iş gününden oluşması gerektiği belirtilmiştir.

İlk ve ortaöğretim okullarındaki ders saatlerine ilişkin olarak, ilgili mevzuat hükümlerine de yer verilen genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde bölgelerin ve hizmetlerin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerinin valiliklerce belirleneceği ifade edildi.

VALİLİKLERİN YETKİLERİ

Genelgede, mevzuat gereği yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle “kış saati” talebine ilişkin olarak, il bazındaki ders saatleri ve mesai başlangıç saatlerinin belirlenmesinin valiliklerin yetkisi altında olduğu hatırlatıldı.

Derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi, öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, gün doğumu ve batımı ile toplumsal koşullar göz önünde bulundurularak ders saatlerinin planlanması önem arz etmektedir.

MEB’den Kış Saati Uygulamasına İlişkin Genelge
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!