MEB’den Beslenme Odaklı Eğitim, Okullarda Teneffüs Sürelerinde Yenilik!

mebden-beslenme-odakli-egitim-okullarda-teneffus-surelerinde-yenilik-1.jpg

Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden biri en az 20 dakika olacak.

Ayrıca, yapılan diğer değişikliklere göre 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70’e, diğer dersler için 50’ye yükseltilmiştir. Herhangi bir dersten bu puanların altında kalan öğrenciler, not ortalamaları tutsa bile takdir ya da teşekkür alamayacaklar. Sınıf geçme için gerekli not ortalamasını tutturamayan öğrencilerin geçme ya da kalmalarında son kararı öğretmenler kurulu verecektir.

Ayrıca, tekli eğitimde teneffüs süreleri uzatılırken, okula kaydolan öğrencilerin öğrenim görecekleri şube ve öğretmen kura ile belirlenecek. Yönetmeliğe göre bir ders saati süresi 40 dakika olup, tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacaktır.

Okula devamsızlık konusunda yapılan düzenleme ile devamsızlığı olan öğrencinin durumu velisine bildirilecektir. Devamsızlık 5’inci, 10’uncu ve 15’inci günlerinde bildirilecektir. Ayrıca, sürekli tedavi ya da organ nakli gerektiren hastalığı bulunanlar, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve koruma altına alınan öğrenciler için devamsızlık 30’uncu gününde bildirilecektir.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şubelere dağılımının dengeli olması için bu işlemler e-Okul sistemi üzerinden otomatik yapılacak. Ayrıca, şubeleri okutacak öğretmenlerin belirlenmesi de bu sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

Bu değişikliklerle birlikte, öğrencilerin beslenmeleri için daha fazla zamanları olacak ve eğitim sistemi üzerinde bazı notlandırma ve devamsızlık konularında önemli değişiklikler yapılmış olacaktır.

Exit mobile version