1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Londra’da Gerçekleşen Yürüyüşte 7 Kişi Gözaltına Alındı

Londra’da Gerçekleşen Yürüyüşte 7 Kişi Gözaltına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBC binası önü ile Başbakanlık Ofisi 10 Numara arasında gerçekleşen yürüyüş, geniş kapsamlı güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

Londra Metropolitan Polisi, yürüyüş güzergahı dışındaki alanlarda ve İsrail’in Londra Büyükelçiliği çevresinde eylem yapmanın yasak olduğunu duyurarak gözaltı uyarısında bulundu. Yürüyüş ise olaysız bir şekilde tamamlandı.Londra'da Gerçekleşen Yürüyüşte 7 Kişi Gözaltına Alındı (2)İsrail Büyükelçiliği önünde sabah saatlerinden itibaren önlemler alan polis, Downing Sokağı’ndaki eylemin sona ermesiyle elçilik çevresindeki önlemleri artırdı. Elçiliğin önündeki Palace Green Caddesi trafiğe kapatıldı ve yürüyüş sonrası eyleme katılanların elçilik çevresine geçişine izin verilmedi.

Trafalgar Meydanı’na yürüyüş sırasında polisin iki kişiyi gözaltına alması üzerine gerginlik yaşandı. Gözaltına alınan biri kadın iki kişi serbest bırakılmalarını talep edenlerle polis arasında gerginlik devam etti. Sonunda, gözaltına alınan iki kişi polis minibüsüyle meydandan çıkarıldı.

Ayrıca, Downing Sokağı’nda İsrail lehine slogan atan iki kişi de polis tarafından gözaltına alındı ve olay yerinden uzaklaştırıldı.

Londra Metropolitan Polisi yaptığı açıklamada, gün boyunca toplam 7 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Ayrıca, küçük grupların farklı noktalarda eylemlerine devam ettiğini duyurdu.

Bu arada, aynı gün İrlanda’nın başkenti Dublin’de de Filistin’le dayanışma eylemi düzenlendi. O’Connell Caddesi’nden İsrail’in Dublin Büyükelçiliğine yürüyen göstericiler, Filistin’e destek sloganları attılar. Eyleme ana muhalefet partisi Sinn Fein Lideri Mary Lou McDonald da katıldı.

Londra’da Gerçekleşen Yürüyüşte 7 Kişi Gözaltına Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!