Kütahya Belediyesi yerel seçim sonuçları yanı sıra diğer il ve ilçe Belediye Başkan adayları, İl Meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları seçim yasağının kalkmasıyla kesin olmayan sonuçlara göre belli oluyor. Kütahya canlı seçim sonucu ve dakika dakika yerel seçim oy oranları takip ediliyor. Peki, Kütahya seçim sonuçları nasıl? Kütahya Belediye Başkanı kim oldu, parti oy oranları nasıl? İşte 2024 Kütahya Belediyesi yerel seçim sonuçları ile ilgili detaylar.

Kütahya Belediye Başkanı Mahalli İdareler Yerel Seçimler sonrası merak ediliyor. Ege Bölgesi'nde yer alan Kütahya’da ikamet eden vatandaşlar 31 Mart’ta sandık başına gitti ve saat 17.00’da oy verme işlemi sona erdi. YSK’nın yayın yasağını kaldırmasıyla toplamda 34 siyasi partinin katıldığı kesin olmayan sonuçlara göre il il seçim sonuçları duyuruldu. Böylelikle; Kütahya il ve ilçeleri yerel seçim sonuçları oy oranları açıklandı. Peki Kütahya Belediye Başkanı kim oldu, yerel seçim sonucuna göre kim kazandı? İşte 31 Mart 2024 Kütahya seçim sonuçları ve oy oranları.

KÜTAHYA SEÇİM SONUÇLARI

Resmi olmayan verilere göre; Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci oldu. CHP'nin adayı Eyüp Kahveci, yüzde 29.69 oy aldı.

31 MART 2024 KÜTAHYA İLÇELERİ YEREL SEÇİM SONUÇLARI

  • Altıntaş: MHP Parti ilçe adayı Hikmet Tunç yüzde 36.41 oy oranı ile kazandı.
  • Aslanapa: Ak Parti ilçe adayı Necati Kulik yüzde 42.09 oy oranı ile kazandı.
  • Çavdarhisar: MHP Parti ilçe adayı Halil İbrahim Topbaş yüzde 53.72 oy oranı ile kazandı.
  • Domaniç: CHP Parti ilçe adayı Engin Uysal yüzde 47.34 oy oranı ile kazandı.
  • Dumlupınar: CHP Parti ilçe adayı Zekeriya Yılmaz yüzde 39.40 oy oranı ile kazandı.
  • Emet: MHP Parti ilçe adayı Mustafa Koca yüzde 35.36 oy oranı ile kazandı.
  • Gediz: MHP Parti ilçe adayı Necdet Akel yüzde 38.35 oy oranı ile kazandı.
  • Hisarcık: MHP Parti ilçe adayı Mustafa Demirtaş yüzde 53.23 oy oranı ile kazandı.
  • Merkez: CHP Parti ilçe adayı Eyüp Kahveci yüzde 29.69 oy oranı ile kazandı.
  • Pazarlar: Ak Parti ilçe adayı Bilal Demirci yüzde 55.40 oy oranı ile kazandı.
  • Simav: MHP Parti ilçe adayı Kübra Tekel Aktulun yüzde 45.52 oy oranı ile kazandı.
  • Şaphane: CHP Parti ilçe adayı Lütfi Mutlu yüzde 43.49 oy oranı ile kazandı.
  • Tavşanlı: Yeniden Refah Parti ilçe adayı Ali Kemal Derin yüzde 40.77 oy oranı ile kazandı.

OYLARIN SAYIM-DÖKÜM İŞLEMLERİ

  1. Öncelikle kullanılmayan oy pusulaları ve zarflar da sayılarak bağlanır, mühürlenir ve sandık kurulunca tutanağa geçirilir.
  2. Sandığın açılmasını müteakip sandıktan çıkan oy zarfları ile sandık seçmen listesinde oy kullanan seçmenlerin imzaları veya parmak izleri sayılır.
  3. Çıkan oy zarfları açılmadan kontrol edilir. Geçersiz zarf varsa ayrılır; sayısı tutanağa yazılır.

2019 TÜRKİYE GENELİ YEREL SEÇİM SONUÇLARI

2019 yılında yapılan Yerel Seçimde 48 milyon 340 bin 184 seçmen 194 bin 678 sandıkta oy kullandı. Yüzde 84,7 katılım oranıyla gerçekleşen seçime AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı, CHP ve İYİ Parti ise Milet İttifakı adı altında girdi. Cumhur ittifakının yüzde 51,64, Millet ittifakının ise yüzde 37,57 oy aldığı seçimde oyların partilere dağılımı ise şu şekilde oldu; AK Parti; yüzde 38,86, CHP; yüzde 27,48, İYİ Parti; yüzde 7,17, MHP; yüzde 6,55, HDP; yüzde 4,15 ve diğer partiler yüzde 6,23 oy aldı. İşte 2019 Türkiye geneli yerel seçim sonuçları ve ilçe ilçe oy dağılımları...

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ KİMDİR?

Eyüp Kahveci, Kütahya Belediye Başkanı seçildi. Kahveci, 1972 Kütahya doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kütahya’da tamamladı. 1994 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. İşte Eyüp Kahveci'nin kısa özgeçmişi... Eyüp Kahveci kimdir? Eyüp Kahveci nereli ve kaç yaşında? Eyüp Kahveci evli mi, kaç çocuğu var? Eyüp Kahveci hangi partiden aday oldu?

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci iletişim bilgileri ve adresi: Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci'ye ulaşmak için iletişim bilgileri haberimizde.

KÜTAHYA'DA KİMLER ADAY OLMUŞTU?

Kütahya'da yerel seçimler öncesi partilerin adayları belli olmuştu. İşte Kütahya'da seçimlere katılan partilerin adayları...

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAZANAN ADAYIN İLK AÇIKLAMASI

Kütahya'da belediye başkanı seçilen Eyüp Kahveci, seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı. İşte Kahveci'nin açıklamaları...

BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ'NİN GÖREV SÜRESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Eyüp Kahveci, Kütahya Belediye Başkanı seçilmesiyle görev süresi ne zaman başlayacak? Eyüp Kahveci ne zaman belediye başkanlığı görevine başlayacak?

YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN HANGİ SAYFALARI TAKİP EDEBİLİRİM?

Yerel seçim sonuçlarını, dakika dakika ve anlık olarak haber sitemizden takip edebilirsiniz. Ayrıca, YSK'nın resmi sitesi ve TRT gibi güvenilir kaynaklardan da seçim sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

İSTANBUL VE ANKARA YEREL SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

31 Mart yerel seçim sonuçları ile birlikte en çok merak edilen konulardan biri de İstanbul ve Ankara'da kimin kazandığı. İstanbul ve Ankara'da yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

KÜTAHYA'DA SEÇİM SONRASI HAVA DURUMU

Kütahya'da seçim sonrası hava durumu nasıl olacak? Kütahya'da hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Kütahya'da Otobüs Kazasında Emniyet Kemeri Kullanımı Hayat Kurtardı Kütahya'da Otobüs Kazasında Emniyet Kemeri Kullanımı Hayat Kurtardı

31 MART 2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları açıklandı. Peki, Türkiye genelinde ve illerde seçim sonuçları ne oldu? İşte 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları...

SEÇİM SONUÇLARI NASIL AÇIKLANACAK?

31 Mart yerel seçim sonuçları nasıl açıklanacak? Yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Yerel seçim sonuçları hangi kanallardan canlı izlenebilecek?

KÜTAHYA NÜFUSU KAÇ?

Kütahya'nın nüfusu kaç? Kütahya nüfusu kaç oldu? Kütahya'nın en kalabalık ilçesi hangisi?

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, seçim sonuçlarının ardından ilk açıklamayı yaptı. Kahveci, "Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kütahya'ya hizmet etmek için buradayım." dedi.

KÜTAHYA'DA SEÇİM SONRASI İLK TEMASLAR

Kütahya'da seçim sonrası ilk temaslar gerçekleşti. Eyüp Kahveci, seçim sonuçlarının ardından tebrikleri kabul etti.

KÜTAHYA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN DETAYLAR

Kütahya'da seçim sonuçları için detaylar belli olmaya başladı. İşte Kütahya'da seçim sonuçları ve oy oranları...

31 MART KÜTAHYA YEREL SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart Kütahya yerel seçim sonuçları açıklandı. İşte Kütahya'da seçim sonuçları ve oy oranları...

Editör: Kader GÜL