Kız Bebek Belirtileri: Gerçekler ve Hurafeler Kız Bebek Belirtileri: Gerçekler ve Hurafeler

Kuru ciltle baş etmek kesinlikle kolay değildir. Ancak bu alışkanlıkları değiştirerek bu sorunu ortadan kaldırmanız mümkün.

1. Temizleyiciyi Aşırı Kullanmak

Yüzünüzü temizlemek cilt bakımının önemli bir parçası olsa da, temizleyiciyi aşırı kullanmak cildinizin doğal nemlendirici faktörlerini yok ederek kuru bir cilde neden olabilir.

2. Yetersiz Nemlendirici Kullanımı

Kuru cilde sahip biriyseniz cildinizi derinlemesine temizleyen ve aynı zamanda nemlendiren bir temizleyici kullanmanızı öneririz. Ancak bunu günde bir kereden fazla kullanmayın.

3. Nemlendiriciyi Hemen Uygulamamak

Duştan sonra cildiniz hala nemliyken en sevdiğiniz nemlendiriciyi kullanın, böylece tamamen emilir ve içine hapseder.

4. Aşırı Peeling Yapmak

Peeling yaptığınızda ölü cilt hücrelerini nazikçe temizler, gözeneklerinizi ve parlak cildinizi açarsınız. Ancak aşırı peeling yaptığınızda veya sık sık peeling yaptığınızda, aynı zamanda sağlıklı cilt hücrelerini ve cildinizdeki nemi de temizlersiniz.

5. Uzun ve Sıcak Duşlar

Zorlu ve uzun bir günün ardından uzun bir sıcak su banyosu cazip bir fikir gibi görünebilir ancak zaten kuru bir cildiniz varsa bu sizin için iyi değildir. Cildiniz doğal esansiyel yağlar üretir ve aşırı maruz kalma, cildinizin bu yağlardan arındırılmasına neden olabilir. Sıcak su banyosundan vazgeçmeye kesinlikle dayanamıyorsanız duşlarınızı 10 dakikadan fazla tutmayın.

Somon ve ceviz gibi sağlıklı yağlar açısından zengin besinlerin tüketilmesi cildin nem tutma kapasitesinin artmasına yardımcı olabilir.

Editör: Kader GÜL