1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Kredi Kartı Komisyonlarında Patlama, İşletmeler Endişeli

Kredi Kartı Komisyonlarında Patlama, İşletmeler Endişeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankaların işletmelere uyguladığı kredi kartı komisyon oranlarının yüzde 3.5’e yükseltildiği belirtiliyor. Daha önce bu oranın 0.49-0.79 arasında olduğu ifade ediliyor.

Bu durum, işletmelerin kazançlarının azalmasına neden olacağından, birçok işletmenin bankalarla olan sözleşmelerini iptal etmek istediği belirtiliyor. Bazı işletmeler ürün ve hizmet fiyatlarını artırırken, bazıları kredi kartı ile ödeme seçeneğini kaldırmış.Kredi Kartı Komisyonlarında Patlama, İşletmeler Endişeli (1)Ayrıca, komisyon ödememek için bazı işletmelerin müşterilere IBAN adreslerinin karekodunu vererek para transferi ile alışveriş yapmalarını sağladığı belirtiliyor. Ancak bu yöntemin vergi kaçakçılığı riski taşıdığı ve işletmelerin ciddi cezalarla karşılaşabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor.

Ayrıca, TCMB Başkanı’nın faizleri artıracağı yönündeki açıklamaları ve piyasaların faiz artırımı beklentileri de bu bilgilere dahil edilmiş.

Bu bilgiler, belirtilen tarihte geçerli olan durumu yansıtmaktadır ve gelecekte değişiklik gösterebilir. Eğer bu konuda güncel bilgilere ihtiyaç duyarsanız, en güncel kaynaklardan bilgi almanız önemlidir.

Kredi Kartı Komisyonlarında Patlama, İşletmeler Endişeli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!