Hong Kong bayraklı gemi, kılavuz kaptan nezaretinde limana yanaşırken yaptığı manevra sırasında vinçlere çarptı. Olayda yaralanan olmazken, vinçlerde hasar oluştuğu tespit edildi.

Bariyerlere Saplanan Araçta 2 Kişi Hayatını Kaybetti Bariyerlere Saplanan Araçta 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan özel bir limana yanaşan geminin kıyıya çarpması nedeniyle vinçler devrildi. Kaza anı vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Gemi, limana yanaşırken vinçlere çarptığı sırada çevredeki insanlar tarafından kaydedildi. Bu görüntüler, olayın şiddetini ve vinçlerin devrilme anını gözler önüne serdi.Kocaeli'de Hong Kong Bayraklı Gemi Limana Çarptı Detaylar!

Vali Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada, olayın, yabancı bandıralı bir geminin, limana yanaşırken vinçlere çarpması sonucu meydana geldiğini belirterek, ilk belirlemelere göre kazada yaralananın olmadığını söyledi. Ayrıca herhangi bir çevre kirliliği oluşmadığını belirtti.

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise "Bugün 15.45'te Hong Kong bayraklı 368 m boyundaki 'YM WITNESS' isimli konteyner gemisi, Kocaeli Evyap Limanına kılavuz kaptan nezaretinde yaptığı yanaşma manevrası esnasında liman vinçlerine çarparak devrilmelerine ve gemiden birkaç konteynerin denize düşmesine neden olmuştur" denildi. Ekiplerin liman içerisinde ve çevresinde çalışmaları sürüyor.

Gemi Kazası Nedeniyle Oluşan Hasarlar ve İnceleme Çalışmaları

Körfez ilçesindeki bir limanda, geminin çarpması sonucu devrilen vinçler zarar gördü. Hong Kong bayraklı geminin limana yanaşma manevrası sırasında meydana gelen kaza sonucunda vinçlerde hasar oluştuğu belirlendi. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, yaralanan olmaması olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kazanın, kılavuz kaptan nezaretindeki geminin yanaşma manevrası sırasında meydana geldiği belirtildi. İlk belirlemelere göre ölü ya da yaralı bulunmadığı ifade edilirken, çevre kirliliği raporlanmamış olup incelemelerin devam ettiği aktarıldı.

Çevre Kirliliği ve Liman Güvenliği

Olayın ardından yapılan incelemelerde herhangi bir çevre kirliliği oluşmadığı değerlendirildi. Liman içerisinde ve çevresinde çalışmaların sürdüğü belirtilirken, gemi kazalarının önlenmesi ve liman güvenliğinin artırılması için gerekli tedbirlerin alınacağı vurgulandı. Liman yetkilileri, kazanın neden olduğu hasarın en kısa sürede giderileceğini ve limanın normal işleyişine devam edeceğini açıkladı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki özel bir limana yanaşan geminin kıyıya çarpması sonucu meydana gelen kazada, vinçlerde hasar oluştuğu tespit edildi. Kazada herhangi bir yaralanma olmaması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, çevre kirliliği raporlanmamış olup incelemelerin sürdüğü belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü ve liman yetkilileri, kazanın neden olduğu hasarın en kısa sürede giderileceğini ve limanın normal işleyişine devam edeceğini açıkladı.

Editör: Kader GÜL