Kaza ve beladan korunmak için okunan dualar, kişinin Allah'a sığınarak başvurduğu dualardır. İşte kaza ve beladan korunmak için okunması tavsiye edilen bazı dualar:

  1. "Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb''ül-arş''il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah''il Aliyy''il Azim." Anlamı: "Allah'ım sen birsin. Yalnız sadece sana inanırım. Sana hep inandım. Her daim senin isteğin olur. Senin isteğin dışında gerçekleşmez. Güç ve kuvvet kazanmak sadece senin sayendedir."

  2. Nas Suresi: "Bismillahirrahmânirrahîm. Kul e''ûżu birabbinnâs. Melikinnâs. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsil ḣannâs. Elleżî yuvesvisu fî sudûrinnâs. Minelcinneti vennâs."

  3. "Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim" Bu dua üç defa okunmalıdır.

Hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur: "Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim" duasını sabah üç kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez.

Bitkilerde Cinsiyetli ve Cinsiyetsiz Üreme Bitkilerde Cinsiyetli ve Cinsiyetsiz Üreme
  1. Korkulu yerde ve düşman karşısında, emin ve rahat olmak için Li ilafi’yi ve Kureyş suresi okunmalıdır.

  2. "Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka" duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez.

  3. Ayetel Kürsi, kaza ve beladan korunmak için okunması tavsiye edilen bir ayettir.

Bu duaların okunmasıyla kişi Allah'a sığınarak kaza ve belalardan korunabilir. Ancak duaların etkili olabilmesi için samimi bir şekilde niyet ederek, kalpten yapılması önemlidir.

Son zamanlarda artan zorlu yaşam koşulları ve olumsuz olaylar karşısında insanlar, kaza ve belalardan korunmak için çeşitli yollara başvuruyor. İnsanların bu süreçte sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden biri de dua etmek. Dinimizde de kaza ve belalardan korunmak için dua etmenin önemi vurgulanmaktadır. Besmele çekilerek okunan duaların kişiyi kaza ve beladan koruduğuna inanılmaktadır. Bu dualar arasında 'Allahümme ente rabbi...' ve 'Bismillâhillezi lâ yedurru...' gibi dualar bulunmaktadır. Ayrıca Nas Suresi, Li ilafi ve Kureyş suresi gibi surelerin okunması da kaza ve belalardan korunmak için tavsiye edilmektedir. Ancak duaların etkili olabilmesi için samimi bir şekilde niyet edilerek, kalpten yapılması gerekmektedir. Bu tür duaların insanlara manevi bir destek sağladığı ve umut verdiği belirtilmektedir.

Editör: Kader GÜL