Kayseri’de Yeni Tramvay Hattı Test Sürüşleri Devam Ediyor

adsiz-tasarim-17.png

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından yapımı tamamlanan Anafartalar-Şehir Hastanesi-Mobilya Kent Tramvay Hattı’nda test sürüşleri devam ediyor. Projenin 7 kilometre uzunluğunda olduğu ve 11 istasyondan oluştuğu belirtilirken, 300 kişinin çalıştığı ve 724 esasına göre tamamlandığı ifade edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlanan projenin 13 ay önce düzenlenen Ray Kaynak Töreni’ne Bakan Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı kaydedildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anafartalar-Şehir Hastanesi-Mobilya Kent Tramvay Hattı’nın otogar ve Kayseri Şehir Hastanesi gibi önemli noktalarda hizmet vereceğini belirterek, yeni tramvay ağının şehre çok yakışacağını söyledi. Raylı sistem uzunluğunun 42 kilometreye çıktığı, istasyon sayısının 66’ya yükseldiği ve yeni tramvaylarla raylı sistem aracı sayısının 80’e çıkarıldığı ifade edildi. Ayrıca Şehit Furkan Doğan-Talas Mevlana raylı sistem hattının da tamamlanmasıyla raylı sistem ağının 48 kilometreye ulaşacağı belirtildi.

Büyükkılıç, gelişen raylı sistem hatlarıyla kentin önemli noktalarına daha hızlı ve konforlu ulaşım sağlanacağını vurgulayarak, 175 bin civarında yolcu taşıma kapasitesine ulaşılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Exit mobile version