1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kayseri ve Kırşehir’i Vuran Sel Can Aldı

Kayseri ve Kırşehir’i Vuran Sel Can Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde ve Kırşehir’in Uzun Ali köyünde meydana gelen felaketlerde can kaybı ve ciddi maddi zararlar yaşandı.

Kayseri Bünyan’da Sel ve Heyelan

Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Güllüce Mahallesi’nde şiddetli yağmurun ardından sel ve heyelan meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede bazı vatandaşların mahsur kaldığı bildirildi. Durumun ciddiyeti üzerine bölgeye AFAD ve çeşitli arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu mahsur kalanların kurtarılması için seferberlik başlatıldı.

Kırşehir Uzun Ali Köyü’nde 1 Kişi Sel Sularına Kapıldı

Kırşehir’de ise akşam saatlerinde etkili olan sağanak, Uzun Ali köyünde sele neden oldu. Köyde çobanlık yapan Mustafa Akar, aniden gelen sel sularına kapılarak kayboldu. Olayın hemen ardından AFAD ekipleri bölgede arama çalışmalarına başladı. Yoğun çabaların ardından Akar’ın cansız bedeni, kaybolduğu noktaya yaklaşık 4 kilometre mesafede bulundu.

Sivas Gürün’de Evleri Su Bastı

Sağanak yağışlar sadece Kayseri ve Kırşehir’i değil, Sivas’ın Gürün ilçesini de vurdu. İlçede etkili olan yağmur sonucunda Tohma Çayı taştı ve sel suları ilçeyi Kayseri ve Malatya’ya bağlayan karayolunu ulaşıma kapattı. Bölgeye sevk edilen AFAD, özel idare ve karayolları ekipleri, selin getirdiği çamur ve su birikintilerini temizleyerek yolu yeniden ulaşıma açtı. İlçede sel nedeniyle 8 ev su altında kaldı ve ciddi maddi zarar meydana geldi.

Sel felaketi sonrası yetkililer, vatandaşları olası yeni yağışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları ve hasar tespitleri sürüyor.

Kayseri ve Kırşehir’i Vuran Sel Can Aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!