Sigorta Sorgulama Yaptırmak İçin En Güvenilir Kurum Nedir? Sigorta Sorgulama Yaptırmak İçin En Güvenilir Kurum Nedir?

Kardeşler arasında kıyaslama yapmak, çocuklara büyük zarar verir. Kıyaslanan çocuk kendini yetersiz, değersiz ve sevilmeyen hisseder. Bu da özgüven eksikliği, öfke problemleri, karşıt olma, karşıt tepki geliştirme gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca, kardeşler arası iletişimi de bozabilir.

Ebeveynler ne yapmalı?

Ebeveynler, çocuklarına kıyaslama yapmadan, bireysel farklılıklarına saygı duyarak yaklaşmalıdırlar. Her çocuğun farklı güçlü yönleri ve zayıf yönleri olduğunu unutmamak gerekir. Ebeveynler, çocuklarının olumlu yönlerini fark ederek onları takdir etmeli ve desteklemelidirler.Kardeş Kıyaslaması, Çocuklara Kafayı Yedirir (1)İşte ebeveynlerin kardeşler arası kıyaslamayı önlemek için dikkat etmesi gerekenler:

Çocuklarınıza bireysel farklılıklarına saygı duyun.
Her çocuğun farklı güçlü yönleri ve zayıf yönleri olduğunu unutmayın.
Çocuklarınızın olumlu yönlerini fark edin ve takdir edin.
Çocuklarınıza koşulsuz sevginizi hissettirin.
Onları kıyaslamak yerine, olumlu yönlerini geliştirmelerine yardımcı olun.Kardeş Kıyaslaması, Çocuklara Kafayı Yedirir (2)Kardeşler arası kıyaslama, çocukların dünyasını berbat eder. Çocuk kendini yetersiz hisseder, özgüveni düşer, kardeşlerine karşı öfke duyar. Ebeveynler, çocuklarını karşılaştırmaktan kaçınmalı, her çocuğun farklı olduğunu ve kendi değerinin olduğunu unutmamalıdır.

Editör: Kader GÜL