1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kahramanmaraş Pazarcık’ta 5.0 Büyüklüğünde Deprem

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 5.0 Büyüklüğünde Deprem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi, bugün sabah saatlerinde 5.0 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Pazarcık ve 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. Adana, Gaziantep, Osmaniye ve Adıyaman gibi çevre illerden de hissedilen sarsıntı, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.

Vatandaşlar Sokağa Çıktı

Depremin ardından vatandaşlar, özellikle şiddetli sarsıntının hissedildiği yerlerde, korku ve panik içinde dışarıya çıktı. Cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalışan halk, kısa süreli bir endişe yaşadı.

Vali Ünlüer: Olumsuz Bir Durum Bulunmuyor

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AFAD ve diğer ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti. Şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığını belirten Vali Ünlüer, “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, herhangi bir can ya da mal kaybı söz konusu değil.” açıklamasında bulundu.

Pazarcık Belediye Başkanı: Hafif ve Orta Hasarlı Binalar İnceleniyor

Depremin merkez üssü olan Pazarcık ilçesinin Belediye Başkanı Haydar İkizer, kısa süreli bir panik yaşandığını, ancak durumun kontrol altına alındığını ifade etti. Köy muhtarlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirten İkizer, şu ana kadar can kaybı yaşanmadığını ve sadece hafif ve orta dereceli hasarların tespit edildiğini söyledi.

AFAD: Saha Taramaları Devam Ediyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından saha tarama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Şu ana kadar olumsuz bir durumun rapor edilmediği vurgulanarak, etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Depremin Doğu Anadolu Fayı’na Yakın Bir Noktada Gerçekleştiği Belirtildi

Jeoloji uzmanları, depremin Doğu Anadolu Fayı’na yakın bir noktada meydana geldiğini ve bu tür depremlerin olağan karşılanması gerektiğini belirtiyor. Bölgenin aktif bir fay hattı üzerinde bulunması nedeniyle, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından artçı sarsıntıların devam ettiğine dikkat çekildi.

Uzmanlardan Uyarı: Çürük Binalardan Uzak Durun

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgede 4 büyüklüğüne kadar artçı sarsıntıların yaşanabileceğini ifade ederek, vatandaşları özellikle depremden etkilenmiş yapılardan uzak durmaları konusunda uyardı. Daha büyük bir deprem beklenmediğini belirten Tüysüz, 6 Şubat depreminin ardından bölgede hareketliliğin devam ettiğini söyledi.

Naci Görür: Artçılar Devam Edebilir

Deprem konusunda sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, depremin Sakçagöz Fay Segmanı’na yakın bir noktada gerçekleştiğini ve bunun artçı bir deprem olduğunu belirtti. Görür, vatandaşların çürük binalardan uzak durmaları gerektiğine dikkat çekti.

Yetkililer, vatandaşları sakin olmaya ve binaların güvenliğine dikkat etmeye davet ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 5.0 Büyüklüğünde Deprem
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!