İzmirli Aşçıların Sırrı: Pişiyi Yağsız ve Çıtır Çıtır Nasıl Yapabilirsiniz?

pisi.jpg

Pişi yaparken lezzetli sonuçlar almak için İzmirli aşçıların uyguladığı püf noktalarına göz atın. Pişilerinizi daha çıtır ve yağsız yapmak mümkün!

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 – 3,5 su bardağı un
  • Kızartmak için:
    • 1 su bardağı sıvı yağ

Tarif:

  1. Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
  2. Azar azar unu ekleyerek yoğurun, ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar.
  3. Hamuru dinlendirin ve merdane ile açın, orta kalınlıkta olmalı.
  4. Yuvarlak şekilde kesin ve kızgın yağda kızartın.
  5. Her iki tarafı da eşit şekilde kızarana kadar pişirin.

Püf Noktaları:

  • Hamurun kıvamına dikkat edin, çok sert veya yumuşak olmamalı.
  • Pişirme esnasında yağın sıcaklığına dikkat edin, fazla sıcak olması pişilerin yanmasına neden olabilir.
  • Pişilerin her iki tarafının da eşit şekilde kızarması için pişirme süresini iyi ayarlayın.
Exit mobile version