Pişi yaparken lezzetli sonuçlar almak için İzmirli aşçıların uyguladığı püf noktalarına göz atın. Pişilerinizi daha çıtır ve yağsız yapmak mümkün!
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 – 3,5 su bardağı un
- Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
Tarif:
- Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
- Azar azar unu ekleyerek yoğurun, ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar.
- Hamuru dinlendirin ve merdane ile açın, orta kalınlıkta olmalı.
- Yuvarlak şekilde kesin ve kızgın yağda kızartın.
- Her iki tarafı da eşit şekilde kızarana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
- Hamurun kıvamına dikkat edin, çok sert veya yumuşak olmamalı.
- Pişirme esnasında yağın sıcaklığına dikkat edin, fazla sıcak olması pişilerin yanmasına neden olabilir.
- Pişilerin her iki tarafının da eşit şekilde kızarması için pişirme süresini iyi ayarlayın.