İzmir'deki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, dördüncü gününde de büyük bir coşkuyla devam etti. Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde kapılarını açan festival, her yaştan vatandaşı ağırlayarak, havacılık tutkunlarına unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlik alanının girişinde zaman zaman yoğunluk yaşansa da, bu, ziyaretçilerin enerjisini ve heyecanını engelleyemedi.

Gün boyunca gerçekleşen çeşitli hava gösterileri, izleyenlerin gözlerini kamaştırdı. Bayraktar Akıncı ve Jandarma Çelik Kanatlar, İzmir semalarında muhteşem bir buluşmaya imza attı. İzleyiciler, alkışlarla bu gösteriyi coşkuyla selamladı.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN TÜRK ekibinden Serdar Er ve Bilal Söyleyenoğlu ile bir araya gelerek festivalin önemine ve katılımcılar hakkında bilgi verdi. Bayraktar, "Bugün haftaiçinden tümünden daha fazla bir ilgi görüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında üç TEKNOFEST düzenlemiştik. Final İzmir'de muhteşem oluyor. Bütün Ege'den hatta İç Anadolu'dan Erzurum'dan Kayseri'den katılım var. 100. yılda son TEKNOFEST olduğundan kaçırmak istemeyen vatandaşlarımız gelmiş. Edindiğim bilgiye göre, Almanya'dan ziyaretçi oldu. Dünyadan da farklı yerlerden gelenler var." şeklinde konuştu.

Elon Musk'ın TEKNOFEST hakkındaki paylaşımını da değerlendiren Bayraktar, "Biz biliyorsunuz 9 milyona yakın ziyaretçi ağırlık 9. TEKNOFEST'te. Elbette kendisini de bekleriz, memnun oluruz." ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST'e gelen ziyaretçiler arasında her yaş grubundan insanlar vardı. Fulya Rahat, 2,5 aylık bebeğiyle birlikte Bayındır ilçesinden geldiğini belirterek, "Yol iki saat sürdü. İçeri girerken de kalabalıktı, epey sıra bekledik. Bebekle geldim. Ama zor olmadı." dedi.

YouTube'da Sağlık ve Fitness Videoları YouTube'da Sağlık ve Fitness Videoları

Eşi Gizem Topçu ve 3 yaşındaki ikizleri Barlas ve Bulut ile birlikte gelen Mehmet Topçu da, "Cumartesi tatili fırsat bilip, geldik. Bu kadar kalabalığı beklemiyordum. Şehir merkezinden 2 saatte geldik." şeklinde konuştu.

"Hafta sonu olmasını bekledik. Yolumuz uzundu. Ankara ve İstanbul'dan sonra şehrimize gelmesini istiyorduk. İzmir'de olmasına sevindik." dedi.

Etkinlik alanında üç kardeşiyle gezdiklerini belirten Melike Karaman (12), "Saat 08.00'de gelmemize rağmen acayip kalabalıktı. Gösterileri izliyoruz. Pilotlarla fotoğraf çekildik. Helikopterlere baktık. Özellikle Kızılelma çok dikkatimi çekti. İlk kez bu kadar büyük bir uçağı yakından gördüm. Kardeşlerimin de hoşuna gitti. Teleskoplardan baktık. İmece ve 6A uydusunu gördük. Bizim için iyi bir deneyim oldu." diye konuştu.

Yavuz Ali Karaman (10) da "TEKNOFEST büyük bir gurur. İcatlar çok güzel. İnşallah daha da iyi gider. 8 yaşındaki kardeşim Reyyan da yanımda. O da çok sevdi." ifadelerini kullandı. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, teknoloji ve havacılık meraklıları için büyük bir fırsat olmuş gibi görünüyor. Festivalin son günlerinde de yoğun bir ilgi bekleniyor.

Editör: Kader GÜL