1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. İYİ Parti’den CHP İttifakı İddialarına Net Yanıt, Kongre Kararımızı Etkilemez!

İYİ Parti’den CHP İttifakı İddialarına Net Yanıt, Kongre Kararımızı Etkilemez!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, CHP’nin kurultayında olası bir değişiklik durumunda İYİ Parti’nin CHP ile ittifak yapabileceğine dair çıkan iddiaları yalanladı. Zorlu, basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

Ancak bununla birlikte çok netiz. Kongreden çıkacak sonuçla bizim kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti, Genel İdare Kurulu’nun kararı doğrultusunda 81 ilde adaylarını çıkaracak ve rekabette bu öncülüğü milletimize yapacaktır.”İYİ Parti'den CHP İttifakı İddialarına Net Yanıt, Kongre Kararımızı Etkilemez!Zorlu ayrıca Filistin-İsrail çatışmalarına dair de şu ifadeleri kullandı:

“Yapılan itidal çağrılarına tarafların cevap vermemesi durumunda Ortadoğu’yu, uzun süreli ve kanlı bir çatışmanın içerisine sokabilecek gelişmelerle karşı karşıyayız. İsrail’in, bir karşı propagandayla meşru göstermeye çalıştığı ve Gazzeli sivilleri hedef aldığı insanlık dışı eylemleri kınıyoruz. Bununla birlikte unutmamak gerekir ki, gelişen olaylar karşısında ne Hamas, Filistin halkını; ne de bugünkü İsrail yönetimi, İsrail halkını tümüyle temsil etmektedir.”

Son olarak, Türkiye’nin çatışmaların etkileriyle ilgili olarak da şu uyarıda bulundu:

“Güçlünün hukukunun değil, hukukun gücünün hakim olduğu bir çözümün konuşulması gerektiğini vurgulayan Zorlu, ‘Türkiye’yi ilgilendiren önemli boyutlardan birisi de çatışmaların yayılarak öncelikle Lübnan, Suriye ve diğer bölge ülkelerini etkileme potansiyelidir. Bu sebeple Türkiye, hem çatışma sahasının bu noktaya evrilmesine hem de Suriye’de Türkiye’nin zaten var olan güvenlik tehdidini daha da derinleştirecek bir hal almasına engel olmalıdır. Zira bölgeden dışarı kaçış eğilimi artacağı gibi Türkiye yeni bir göç hareketliliğiyle karşı karşıya kalacaktır’ değerlendirmesini yaptı.”

Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı’nın sergilediği duruşu memnuniyetle karşıladıklarını ve konunun partiler üstü bir konumda ele alınması adına Meclis’teki siyasi partilerin genel başkanlarına bilgi verilmesinin faydalı olacağını belirtti.

İYİ Parti’den CHP İttifakı İddialarına Net Yanıt, Kongre Kararımızı Etkilemez!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!