İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için kötü haberler var. Gelecek ayın başında gerçekleşecek olan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyonu Merkezi Toplantısı, zam miktarının belirleneceği önemli bir etkinlik olacak.

Kilo Alma İçin En Etkili Besin Grupları Nedir? Kilo Alma İçin En Etkili Besin Grupları Nedir?

27 Temmuz 2023 tarihinde saat 13.00'da Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yapılacak toplantıda, otobüs, metrobüs, metro, tramvay, Marmaray, nostaljik tramvay, deniz otobüsü, vapur, minibüs, dolmuş, taksi, personel servisi ve okul servisine yönelik zam teklifleri masaya yatırılacak.

Akaryakıt fiyatlarındaki 6 TL'lik zamın toplu taşıma ücretlerine yansıtılacağı belirtiliyor. İBB tarafından yapılan duyuruya göre, toplantıda toplu taşıma ücretlerine yüzde 57 zam teklif edilecek.

Ayrıca, UKOME toplantısında sadece toplu taşıma zamları değil, yayalaştırma ve parkomat gibi diğer konuların da ele alınacağı ifade ediliyor.

Toplu taşıma kullanan İstanbullular için bu haberler ne yazık ki bütçelerini olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Zam miktarı ve nasıl uygulanacağına dair kesin bilgiler, toplantının ardından resmiyet kazanacak.

İstanbul'da toplu taşıma kullanıcıları için süreç oldukça endişe verici görünüyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış, toplu taşıma ücretlerine yapılan zam ile birlikte bütçeleri zorlayacak. 27 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşecek Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplantısı'nda, toplu ulaşım araçlarının ücretlerinde yapılacak zam miktarı belirlenecek. Ancak, şu an için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 57 oranında bir zam teklifinde bulunduğu bilgisi paylaşılıyor.

Bu zam haberinin yanı sıra, toplantıda yayalaştırma ve parkomat gibi diğer konuların da ele alınacağı ifade ediliyor. Bu durum da kent içi ulaşımda bazı değişikliklerin gündeme gelebileceğine işaret ediyor.

Toplu taşıma zamlarının ardı arkası kesilmiyor ve bu durum pek çok İstanbullunun bütçesini etkileyecek gibi duruyor. Zam miktarının netleşmesiyle birlikte insanlar alternatif ulaşım yöntemlerini düşünebilir, daha ekonomik çözümler arayabilirler. Ancak, kesin bilgilere ulaşmak için toplantının gerçekleşmesini ve resmi açıklamaların yapılmasını beklemek gerekiyor.

Editör: Kader GÜL