1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail’in Savaş Kabinesi Hizbullah Riskinin Değerlendirilmesi

İsrail’in Savaş Kabinesi Hizbullah Riskinin Değerlendirilmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma Bakanı Yoav Gallant da dahil olmak üzere bazı İsrail askeri yetkilileri, Hezbollah’a karşı adım atılmasını desteklerken, Başbakan Netanyahu buna karşı çıkıyor.İsrail’in savaş kabinesinde Hizbullah konusunda yaşanan anlaşmazlık, Savunma Bakanı ve diğer askeri yetkililer ile Başbakan Netanyahu arasında belirgin. ABD, Hizbullah’a saldırının geniş çaplı bir çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuyor. Netanyahu’nun çekincelerine rağmen, iki önemli endişe var: Hizbullah’ın roket saldırılarına aşırı tepki ve Gazze’deki harekatın Hizbullah’ı dahil etmesi. ABD, kuzeyde Hizbullah’a, güneyde ise Gazze’ye yönelik eylemlerin dikkatli değerlendirilmesini istiyor.İsrail'in Savaş Kabinesi Hizbullah Riskinin Değerlendirilmesi (1) İsrail’in “savaş kabinesi” içinde Hizbullah’ı nasıl ele alacağı konusunda bir anlaşmazlık bulunuyor. ABD hükümeti, iki cephe üzerinde savaşmanın ve böyle bir çatışmanın hem ABD’yi hem de İran’ı içine çekebileceği endişesini taşıdığı için Netanyahu’nun görüşünü destekliyor. 

Amerikalı yetkililer, İsrailli mevkidaşlarına kuzeyde Hezbollah’a karşı, güneyde ise Gazze’deki eylemlerinin Hezbollah’ın savaşa katılması için kolay bir bahane sunmamasına dikkat etmelerini tavsiye etti. Netanyahu’nun ofisinden bir temsilci, New York Times’a “İsrail, Hamas’a karşı savaşta birlik içindedir. Başbakan Netanyahu, Hezbollah’a ise savaşa katılması halinde çok büyük bir hata yapacaklarını ve daha önce hiç olmadığı kadar yıkıcı bir bedel ödeyeceklerini söyledi” dedi.

ABD’li ve İsrailli yetkililer, Gallant ve üst düzey askeri generallerin teşviklerine rağmen Netanyahu’nun şimdilik Hezbollah’a yönelik büyük bir saldırıyı desteklemekten kaçındığını söyledi. İsrail ordusunun şu ana kadar Hezbollah’a yönelik çok güçlü bir tepki vermemesi de buna bir kanıt olarak sunulsa da uzmanlar savaşın seyrinin bunu değiştirebileceğini söylüyor.

İsrail’in Savaş Kabinesi Hizbullah Riskinin Değerlendirilmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!