1. Haberler
  2. Global Haberler
  3. İsrail’in Lübnan’a Düzenlediği Yoğun Hava Saldırılarında 94 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’in Lübnan’a Düzenlediği Yoğun Hava Saldırılarında 94 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Son 24 Saatte Lübnan’a Düzenlediği Hava Saldırılarında 94 Kişi Hayatını Kaybetti
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in hava saldırılarının son 24 saat içindeki can kayıplarını açıkladı. Yapılan resmi açıklamaya göre, İsrail ordusu Lübnan’ın çeşitli bölgelerine yoğun saldırılar düzenledi ve bu saldırılarda 94 kişi yaşamını yitirirken, 168 kişi yaralandı.

Ülkenin güneyinde yer alan Nebatiye’de gerçekleşen saldırılarda 26 kişi hayatını kaybederken, 42 kişi yaralandı. Güney bölgesinde ise 14 kişi yaşamını yitirirken, 38 kişi de yaralandı.

Lübnan’ın doğusundaki Bekaa bölgesinde gerçekleşen hava saldırıları ise 23 kişinin ölümüne, 30 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Baalbek el-Hirmil bölgesine yapılan saldırılarda ise 25 kişi yaşamını yitirirken, 14 kişi yaralandı.

Ayrıca, İsrail ordusu Lübnan’ın Cebeli Lübnan bölgesini de hedef aldı ve burada 4 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi yaralandı. Başkent Beyrut’un Dahiye bölgesine yönelik saldırılarda ise 2 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı açıklandı.

İsrail’in Yoğun Saldırılarında Ölü Sayısı 748’e Yükseldi
Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalar 8 Ekim’den bu yana devam ederken, İsrail 23 Eylül itibariyle Lübnan’ın güneyinde bulunan kentlere, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan kaynaklarına göre, saldırılarda şu ana kadar 748 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 150 bin kişi yerinden edildi.

Hizbullah, İsrail ordusunun yoğun bombardımanlarına füzelerle karşılık vermekte ve bu saldırılar, çoğunlukla İsrail’in askeri üslerini hedef almakta. İsrail tarafında ise büyük bir hasar bildirilmedi.

Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç dalgası devam etmekte olup, Suriye’ye göç eden Lübnanlıların da olduğu rapor edilmiştir.

İsrail’in Lübnan’a Düzenlediği Yoğun Hava Saldırılarında 94 Kişi Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!