Şirket, 2021 yılından beri düzenli olarak bu tür bildirimleri yayınlıyor ve 150'den fazla ülkedeki kullanıcılarına ulaşıyor.

nubia’nın Akıllı Telefonları Türkiye’de Turkcell ile Kullanıcılarla Buluşuyor nubia’nın Akıllı Telefonları Türkiye’de Turkcell ile Kullanıcılarla Buluşuyor

Çarşamba günü yapılan son uyarıda, saldırganların kimlikleri veya etkilenen ülkeler hakkında detay verilmedi. Ancak Apple, Apple Kimliği ile ilişkili iPhone'ların uzaktan casus yazılım saldırılarına maruz kaldığını tespit ettiklerini belirtti. Bu tür saldırıların genellikle hedef kullanıcıların kimlikleri veya faaliyetleri nedeniyle özellikle hedeflendiği vurgulandı.

Özellikle Hindistan'daki kullanıcılar, son uyarıları alanlar arasında yer aldı. Geçtiğimiz Ekim ayında, Hindistan'daki birçok gazeteci ve politikacıya benzer uyarılar gönderilmişti. Amnesty International gibi insan hakları savunucuları, NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus adlı casus yazılımın Hintli gazetecilerin iPhone'larında bulunduğunu keşfetmişti.

Apple, bildirimlerinde saldırganların gelecekteki tespitlerden kaçınmasına yardımcı olabilecek ek ayrıntıların ifşa edilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, geçen yıldan bu yana kullanılan dilde önemli bir değişiklik yaparak, bu tür olayları "paralı casus yazılım saldırıları" olarak tanımlamayı tercih ettiklerini belirtti.

Editör: Kader GÜL