1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. İngiltere’de Hava Trafik Kontrolünde Kriz: Uçuşlar İptal

İngiltere’de Hava Trafik Kontrolünde Kriz: Uçuşlar İptal

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’deki Hava Kontrol Krizi: Yüzlerce Uçuş Erteleme Olayı

İngiltere, hava trafik kontrol sistemlerinde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ciddi bir krizle karşı karşıya. Bu sorunlar sonucunda yüzlerce uçuş iptal edilmiştir.İngiltere'de Hava Trafik Kontrolünde Kriz Uçuşlar İptalHavacılık analiz firması Cirium’un verilerine göre, İngiltere’den kalkacak 232 uçuş ve İngiltere’ye varış yapacak 271 uçuş iptal edilmiştir. Ancak, veriler sadece iptal edilen uçuşları kapsamaktadır ve bu süreçte sekiz saatten daha uzun süre beklemek zorunda kalan bazı uçuşların iptal edilebileceği ifade edilmektedir.İngiltere'de Hava Trafik Kontrolünde Kriz Uçuşlar İptal (1)Ulusal Hava Trafik Hizmetleri, güvenlik sebepleriyle bazı uçuşların iptal edildiğini, ancak ülkenin hava sahasının tamamen kapatılmadığını açıklamıştır. Sorunun kaynağının tespit edilmesi ve çözümünün bulunması için çalışmalar devam etmektedir. Bu bağlamda, yolculara özür dilenmiştir.

Ne yazık ki, sorunun ne zaman tam olarak çözüleceği henüz net değildir ve binlerce uçuşun daha ertelenebileceği uyarısı yapılmıştır.

Bir önceki açıklamada İskoç havayolu şirketi Loganair, İngiltere genelinde bilgisayar sistemlerinde yaşanan arıza nedeniyle ulusal çapta hava kontrol sistemlerinin çalışmadığını bildirmişti.

Bu kriz, İngiltere’nin resmi tatil gününe denk gelmiş ve bu nedenle hava trafiği normalden daha yoğundu.

Havacılık verileri şirketi Cirium’a göre, ülkede bugün dış hatlara 3049 uçuş ve yurtdışından da 3054 uçuş gerçekleştirilmesi planlanmıştı.İngiltere'de Hava Trafik Kontrolünde Kriz Uçuşlar İptal (2)Havacılık sektörü, Covid pandemisi sürecinde büyük bir durgunluk yaşamış ve toparlanma sürecine girmişti. Hafta sonu için planlanan uçuş sayıları, 2019 seviyesinin yüzde 90’ına ulaşmayı hedefliyordu.

Son verilere göre, İngiltere’deki hafta sonu uçuş sayısı, 2022 aynı dönemine göre yüzde 10 ve 2021 aynı dönemine göre yüzde 83 oranında artış göstermişti.İngiltere'de Hava Trafik Kontrolünde Kriz Uçuşlar İptal (3) Bu kriz sonucunda yüzlerce uçuş iptal edilmiş, binlercesi de ertelenme riski taşımaktadır. Havacılık analiz firması Cirium’un verilerine göre, İngiltere’den kalkacak 232 uçuş ve İngiltere’ye varış yapacak 271 uçuş iptal edilmiştir. Sorunun kaynağının tespiti ve çözümü için çalışmalar devam etmekle birlikte, ne zaman tam olarak düzeleceği henüz belirsizdir. Ulusal Hava Trafik Hizmetleri güvenlik gereği bazı uçuşların iptal edildiğini, ancak hava sahasının genel anlamda açık olduğunu bildirmiştir. Bu olay, İngiltere’nin hava trafiği sektörünün pandemi sonrası toparlanma sürecinde yaşanan bir kriz olarak öne çıkmaktadır. Havayolu şirketleri ve yetkililer, yolculara özür dilerken, gelecek süreçte yaşanabilecek olası aksaklıklara karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekmektedir.

İngiltere’de Hava Trafik Kontrolünde Kriz: Uçuşlar İptal
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!