Basın İlan Kurumu ilan portalı ilangovtr'nin kapsamı ve içeriğiyle ilgili sıkça sorulan soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

01 - Süreli yayınlarda yayınlatılan bütün resmi ilanlar internet sitenizde mevcut mu?

Kurumumuz ilan portalından, Basın İlan Kurumunun 81 ilde bulunan Şube Müdürlükleri aracılığıyla gazetelerde, internet haber sitelerinde ve elektronik ortamda yayınlatılan resmi ilanlara ulaşılabilmektedir.


02 - ilangov’da yayınlatılan resmi ilanlar yasal bildirim yerine geçiyor mu?

ilangov’de 7201 sayılı Tebligat Kanununun 29/1 maddesiyle bağlantılı olarak aynı Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 49 uncu maddesi ile 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 288 inci maddesi ve bu maddeye atıf yapılan ilan yayınına dair hükümlere göre yayınlatılan resmi ilanlar yasal bildirim ve tebliğ niteliğindedir. Bunun dışında ilangov’de yer alan resmi ilanlar kamu yararı gözetilerek paylaşılmakta ve yasal bildirim niteliği taşımamaktadır.


03 - Özel ilan ve reklamlar da internet sitenizde yayınlatılabilir mi?

ilangov'de özel ilanların yayınlatılması halihazırda mümkün olmamaktadır. Ancak, özel ilan ve reklamların Kurum görev alanındaki gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayını için Kurum Şube Müdürlüklerine başvurulabilmektedir.

Fırında Sebzeli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır Fırında Sebzeli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır


04 - İnternet sitenizde yayınlanan ihale ilanlarındaki ihalelerin sonuçlarını nereden öğrenebiliriz?

ilangov'de Kurum görev alanındaki gazetelerde ve internet haber sitelerinde yayımlatılan resmi ilanlara yer verilmekte olup, ilanları yayınlatılan icra menkul/gayrimenkul satışları, mal ve hizmet alımı, yapım ihalelerinin sonuçlarına ilişkin bilgi ilan sahiplerinin internet sitelerinden veya ilgili birimlerinden alınabilmektedir.


05 - Hangi ilanlar resmi ilan olarak değerlendirilmektedir.

Resmi ilanlar, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 sayılı Kanunun 29 uncu maddesinde, Kanun, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve yönetmeliklerle yayınlanması mecburi olan veya genel ve katma bütçeli dairelerle, il özel idareleri, belediyeler, köyler ve iktisadi devlet teşekkülleri ve sermayesinin yarısından fazlası kamu hukuku tüzel kişilerine ait bulunan teşekküllerin verdikleri reklam mahiyetini taşımayan ilanlar olarak tarif edilmiştir.


06 - İnternet sitenizde yayınlatılan resmi ilan içeriğinde yer alan kişisel bilgilerimin kapatılması için ne yapmalıyım?

ilangov’de yayınlanan resmi ilan içeriklerinde yer alan kişisel bilgilerin kapatılması yönündeki başvurular ilan.gov.tr internet sitesinin Kurumsal kısmının Kullanım bölümünde yer alan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Başvuru Formunun doldurulup Kurumumuza gönderilmesi ile yapılabilmektedir. KVKK Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız...


07 - Yalnız resmi reklam yayımlayacak internet haber sitelerinden hangi belgeler talep edilecek?

Yalnız resmi reklam yayımlayacak internet haber sitelerinden istenecek belgelere bik'den ulaşabilirsiniz.


8 - Yalnız resmi reklam yayımlayacak gazete ve dergilerden hangi belgeler talep edilecek?

Yalnız resmi reklam yayımlayacak gazete ve dergilerden istenecek belgelere bik'den ulaşabilirsiniz.


9 - Gazetelerin ve internet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gazetelerin ve internet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkını kazanabilmesi için gereken şartlar Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Yönetmeliğin ilgili bölümlerine bik'den ulaşabilirsiniz.

Editör: Egemen KEYDAL