İkinci El Araba Piyasasında Fiyatlar Düşüş Eğiliminde

ikinci-el-araba-piyasasinda-fiyatlar-dusus-egiliminde.jpg

Krediye erişimde yaşanan zorluklar, yüksek kredi faizleri ve yüksek mevduat oranları bulunuyor.

Sıfır araçlarda yapılan kampanyaların etkisi ve talebin sıfıra kaymasıyla ikinci el araç piyasasında ciddi bir daralma yaşandı. Ancak, araç almak isteyenler bayram öncesi oto pazarlarını doldurdu.

Kurban Bayramı arefesinde Van’da ikinci el oto pazarı, araç almak isteyen vatandaşlarla dolup taştı. Tuşba ilçesinin ikinci el açık oto pazarına araçlarını satmak için akın eden yüzlerce vatandaş, yoğunluk oluşturdu.

Cumartesi günleri tıka basa dolan ve araç alım satımı yapanların mekanı haline gelen oto pazarı, bayram öncesi dolayısıyla yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Araç almak için pazara gelenler, ihtiyaçlarını karşılayacak uygun model araçlara ilgi duyuyor. Vatandaşlar özellikle bayram öncesi sorunsuz bir tatil geçirmek için yakıt cimrisi ikinci el araçlara rağbet ediyor.

Araç almak isteyen bir vatandaş, açık oto pazarına sabahın erken saatlerinde geldiğini ve 500 bin lira civarında bir araca baktığını belirtti. Geçen yılın Temmuz ayından bu yana fiyatların düşüş eğiliminde olduğunu ifade eden vatandaş, insanların özellikle düşük model araçlara ilgi gösterdiğini söyledi.

Aracını satmak için gelen bir vatandaş da, araç fiyatlarının düşük olmasına rağmen alış durumunun düşük olduğunu belirterek, umutlarının bayram sonrası olduğunu kaydetti.

Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı Gökhan Çalışkan, ikinci el araç sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çalışkan, “Bilindiği gibi havaların ısınması, yaz mevsiminin gelmesi ve bayramın yaklaşıyor olması her zaman piyasada canlanma yaşanmasını sağlar. Memlekete ya da tatile gidecek tüketiciler ihtiyaçlarını bayram öncesi karşılamaya başlar. Ancak bu sene piyasada yaprak kımıldamıyor. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi ikinci el otomobil ticaretinin önündeki en büyük engellerden biri vatandaşların finansmana erişmede yaşadığı sıkıntılar oluyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version