1. Haberler
  2. Kadın Haberleri
  3. İdrar Kaçırma Sorununda Rahatlama Tedavi Yolları ve Öneriler

İdrar Kaçırma Sorununda Rahatlama Tedavi Yolları ve Öneriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaygın bir sorun olduğunu ve tedavi yöntemlerinin bulunduğunu vurguluyor. İdrar kaçırmanın yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Doç. Dr. Çiğdem Pulatoğlu, kadınların utanıp çekinmeden bu konuda yardım alması gerektiğini ifade ediyor. Sezaryenle doğum yapmış kadınlarda da idrar kaçırmanın görülebileceğini belirtiyor. Ayrıca, pelvik taban kaslarıyla ilgili sorunlar, enfeksiyonlar, genetik yatkınlık, obezite gibi faktörlerin de idrar kaçırmanın sebepleri arasında olduğuna dikkat çekiyor.

İdrar kaçırmanın fiziksel aktiviteleri kısıtladığını, sosyal yaşamı olumsuz etkilediğini ve cinsel fonksiyonlarda aksaklıklara yol açabileceğini söyleyen Dr. Pulatoğlu, belirtiler yaşandığında mutlaka bir doktora başvurulması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, bazen altta yatan ciddi tıbbi durumların idrar kaçırmanın nedeni olabileceğini belirtiyor.İdrar Kaçırma  (1)Tedavi yöntemlerinin davranışsal, ilaç tedavisi ve cerrahi olarak üç kategoriye ayrıldığını açıklayan Dr. Pulatoğlu, tedavilerin sorunun nedenine göre düzenlendiğini ifade ediyor. Davranışsal tedavilerde pelvik taban kaslarını güçlendiren Kegel egzersizlerinin faydalı olabileceğini belirtiyor. İlaç tedavilerinin ise antikolinerjikler kullanılarak yapılabileceğini söylüyor. Eğer bu tedaviler sonuç vermezse cerrahi yöntemlere başvurulabileceğini belirtiyor.

Cerrahi tedaviler arasında vajinal yoldan uygulananların avantajları olduğunu belirten Dr. Pulatoğlu, bu yöntemlerin daha az ağrılı olduğunu, hastanede kalış süresinin kısa olduğunu ve günlük yaşama daha hızlı dönüş sağladığını ifade ediyor. Ayrıca, lazerli idrar kaçırma tedavilerinin de uygulanabileceğini belirtiyor.

Dr. Pulatoğlu, kadınları bu konuda yardım almaya teşvik ediyor ve uygun tedavi yöntemlerinin bulunduğunu belirtiyor.

İdrar Kaçırma Sorununda Rahatlama Tedavi Yolları ve Öneriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!