Kilo Alma İçin En Etkili Besin Grupları Nedir? Kilo Alma İçin En Etkili Besin Grupları Nedir?

İçli Köfte Tarifi

Malzemeler:

1 kilo ince köftelik bulgur
Ilık su
Tuz
Yarım kilo kıyma
Tuz
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Bulgur
Su
2 orta boy soğan
Yapılışı:

Hamur:

Bulgurları ılık suyla ıslatın. İyice yumuşayan bulguru iyice yoğurun. Şekil verecek kıvama gelene kadar, gerektiğinde ılık su ekleyerek yoğurun. İyice yumuşayan ve kıvam alan hamurun üzerini nemli bezle örterek dinlendirin.
İç harcı:

İçli köftenin hamuru dinlenirken, maydanozları doğrayın. Çok ince doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun. Soğanları robottan geçirmeyi tercih ederseniz suyunu iyice sıktıktan sonra kavurmaya başlamayı unutmayın. Soğanlar iyice kavrulunca kıyma ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulduktan sonra kenara alın. Soğumaya bıraktığınız kıymaya ince doğranmış maydanozları ekleyin.
Kızartma:

Kenarda dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları, duvarı ince olacak şekilde, tercihen avucunuzun içinde açın. Açtığınız hamurun içine 2 tatlı kaşığı kıymalı iç malzemeyi koyup ağzını kapatın. Bütün hamur bitene kadar, işlemi tekrar edin. Hazırladığınız içli köfteleri derin bir tencere içinde hazırladığınız bol miktarda kızgın yağın içinde kızartın.
Haşlama:

Pişirme önerisi:

En az iki litre kaynar su hazırlayın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynayan suyun içine atıp 5 dakika haşlayın. Haşlanmış içli köftelerin üzerine eritilmiş tereyağı döküp servis yapabilirsiniz. Hazırladığınız içli köfteleri buzlukta saklayabilir, haşlanmış içli köfte olarak kullanabilirsiniz.
Püf noktası:

İçli köfteleri kızartırken, fazla kızartmamaya dikkat edin. Fazla kızarmış içli köfteler sertleşebilir.
İçli köfteleri haşlamak isterseniz, kaynayan suya atıp 5 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.
İçli köfteleri buzlukta saklamak isterseniz, kızarmış veya haşlanmış olarak saklayabilirsiniz.
Daha detaylı bilgi:

Hamur:

Bulgurun kalitesi içli köftenin lezzetini önemli ölçüde etkiler. Bu nedenle, mümkünse kaliteli bir bulgur kullanmaya özen gösterin.
Bulgurları ıslatırken, çok fazla su eklememeye dikkat edin. Aksi takdirde, hamurunuz çok yumuşak olabilir.
Hamuru yoğururken, gerektiğinde ılık su eklemeye devam edin. Hamur, ele yapışmayan ve şekil alabilen kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hamuru dinlendirirken, nemli bir bezle örtün. Bu, hamurun kurumasını önleyecektir.
İç harcı:

İç harcını hazırlarken, soğanların iyice kavrulmasına dikkat edin. Aksi takdirde, içli köfteleriniz lezzetsiz olabilir.
Kıymaya ekleyebileceğiniz diğer baharatlar arasında karabiber, kimyon, kırmızı pul biber ve nane sayılabilir.
Maydanozu, iç harcını hazırladıktan sonra eklemenizi tavsiye ederim. Bu, maydanozun lezzetinin kaybolmasını önleyecektir.
Kızartma:

İçli köfteleri kızartırken, yağı iyice kızdırdığınızdan emin olun. Aksi takdirde, içli köfteleriniz yağ çekebilir.
İçli köfteleri, fazla kızartmamaya dikkat edin. Fazla kızarmış içli köfteler sertleşebilir.
Haşlama:

İçli köfteleri haşlamadan önce, kaynar suyun içine bir miktar tuz eklemenizi tavsiye ederim. Bu, içli köftelerin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
İçli köfteleri haşlarken, fazla haşlamamaya dikkat edin. Aksi takdirde, içli köfteleriniz dağılabilir.

Editör: Kader GÜL