ABD'ye giderek ekonomi alanında doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 2006 yılında ekonomi doktorasını tamamladığı Syracuse University'de ekonomi dersleri vermiş ve Center for Policy Research bünyesinde araştırmacı olarak çalışmıştır.

Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders vermiş ve TÜBİTAK'ta danışmanlık görevi üstlenmiştir. 2014 yılında makroekonomi alanında doçentlik unvanını almaya hak kazanmıştır.

Hatice Karahan, iş dünyasının çeşitli kuruluşlarına ekonomi danışmanlığı yapmış ve 2015 yılından bu yana İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nün kurucu başkanıdır. Ayrıca TİM, MÜSİAD, İSO ve DEİK gibi kuruluşlarda ekonomi danışmanlığı yapmıştır.

Ekonomi alanında önemli yayın platformlarında yer alan değerlendirmeleri ve yazıları bulunmaktadır. Karahan'ın ekonomik değerlendirmeleri, Roubini's Economonitor, Dünya Gazetesi ve Derin Ekonomi gibi çeşitli yayın organlarında yer almıştır. 2014 yılından bu yana Yeni Şafak Gazetesi'nde ekonomi ile ilgili yazılar kaleme almaktadır.

Hatice Karahan'ın, akademik alanda ve ekonomi dünyasındaki başarıları, Türkiye'nin ekonomik politikalarının şekillenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Karahan'ın tecrübesi ve bilgisi, TCMB'nin faaliyetlerine ve ekonomi yönetimine değerli katkılarda bulunacağına inanılmaktadır.

Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Hatice Karahan, 2016 yılında "Yılın Ekonomi Yazarı" seçilmiştir.

2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı olarak atanmış ve 28 Temmuz 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Hatice Karahan, Türk ekonomi dünyasının yetenekli isimlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. 1978 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Karahan, akademik başarıları ve danışmanlık kariyeriyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Özellikle ekonomi alanındaki çalışmaları ve yayınları ile tanınan Hatice Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Editör: Egemen KEYDAL