1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hak Sahipleri Dikkat! Kahramanmaraş’ta İkinci Kura Çekimi Tarihi Belli Oldu!

Hak Sahipleri Dikkat! Kahramanmaraş’ta İkinci Kura Çekimi Tarihi Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şubat ayında gerçekleştirilen ilk kura çekiminin ardından hak sahipleri ikinci kuranın ne zaman çekileceğini merak ediyor. Her ay tamamlanan 15-20 bin konutun teslim edileceği açıklanırken, ikinci kura çekiminin bu ayın sonuna doğru yapılması planlanıyor.

Toki Bakanı Özhaseki Ay Sonunu İşaret Etti

Bakan Özhaseki, Eskişehir’de yaptığı konuşmada, ikinci kura çekimi için bu ayın sonunu işaret ederek, deprem bölgesinde şu anda 1000’den fazla şantiyelerinin olduğunu belirtti. Depremden etkilenen illerde 4 bin 333 köyde, bazılarında 50, bazılarında 100 deprem konutu yaptıklarını, çelikten evler inşa ettiklerini bildiren Özhaseki, “Şehirlerin merkezine başladık. Merkezlere açılan ana caddelere başladık. 200 binden fazla inşaat şu anda hızla devam ediyor. Allah nasip ederse hak sahiplerinin büyük bir çoğunluğunun neredeyse tamamının haklarını, gelecek sene ortalarına kadar tamamlarız ve bizler bitiririz. Hummalı bir çalışma var. Tam inşaatlarda çalışan bizim ekibimizin sayısı 110 bin kişiden fazla. Allah, Cumhurbaşkanı’mızdan razı olsun. Maliye Bakanı’mız da bu konuda bize asla engel olmuyor ve orada bütün hızımızla biz yapıyoruz bu işleri. 46 bin konutu dağıttık. Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız.” dedi.

Hak sahipleri için yapılan bu çalışmaların hızla devam ettiğini ve önemli bir aşama kaydedildiğini belirten Özhaseki, “8-9 şiddetinde yıkılmayacak konutlar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’ta TOKİ tarafından yapılan çalışmaların hızla devam ettiği ve hak sahiplerinin evlerine kavuşmaları için yoğun bir çaba sarf edildiği görülüyor. İkinci kura çekiminin bu ayın sonunda yapılması planlanırken, hak sahiplerinin bu süreçte bilgilendirilmeleri ve gelişmelerden haberdar edilmeleri büyük önem taşıyor. Bu süreci yakından takip eden ve bilgi sahibi olan hak sahipleri, kendilerine verilecek olan konutlar hakkında daha net bilgilere sahip olabilecekler.

Hak Sahipleri Dikkat! Kahramanmaraş’ta İkinci Kura Çekimi Tarihi Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!