1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Google’da Dosya Türleri Nasıl Aranır?

Google’da Dosya Türleri Nasıl Aranır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google arama sonuçlarında genellikle HTML web sayfalarının bir listesini görürsünüz. Ancak Google, HTML olmayan dosyaları da bulmanıza yardımcı olabilir. PDF’ler, elektronik tablolar, sunumlar, Adobe dosyaları ve daha fazlası gibi dosya türlerine göre arama yapabilirsiniz.

“filetype:” arama operatörünü kullanarak Google’da belirli bir dosya türüne göre arama yapabilirsiniz. Örneğin, “filetype:pdf sağlık” araması, “sağlık” kelimesini içeren PDF dosyalarını gösterecektir. Benzer şekilde, “filetype:ppt seyahat” araması, seyahatle ilgili sunumları gösterecektir.

Google, farklı dosya türlerini tarayabilir ve dizine ekleyebilir, bu nedenle çeşitli dosya türlerini aramak mümkündür.

Arama operatörleri, Google’da kullanabileceğiniz özel komutlardır ve aramanızın odağını daraltmanıza yardımcı olur. Örneğin, “site:” arama operatörünü kullanarak yalnızca belirli bir siteden arama yapabilirsiniz. Örneğin, “site:yazarhaber.com.tr SEO” yazarak yazarhaber.com.tr’dan SEO ile ilgili sonuçları görüntüleyebilirsiniz.

Dosyalarınızın Google’da dizine eklenmesini istiyorsanız, farklı dosya türlerinde içeriklerinizin taranmasını sağlamanız gerekir. Ancak, yanlışlıkla dizine eklenmelerini engellemek için “X-robots-tag noindex” direktifini kullanmışsanız, Google bu dosyaları dizine ekleyemez. Semrush’ın Site Denetim aracını kullanarak yanlışlıkla “indexlenmemiş” dosyaları bulabilir ve gerektiğinde “noindex” direktifini kaldırarak dosyalarınızın indekslenmesini sağlayabilirsiniz.

Bu yöntemleri kullanarak Google’da farklı dosya türlerine göre arama yapabilir ve dosyalarınızın indekslenmesini sağlayabilirsiniz.

Google’da Dosya Türleri Nasıl Aranır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!