1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Gazze’deki İsrail Saldırıları 10 Bin Can Aldı

Gazze’deki İsrail Saldırıları 10 Bin Can Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki son durumu ve İsrail’in saldırılarının yarattığı insanî krizi anlatmaktadır. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştır. Bu kayıplar arasında 2 bin 641 kadın ve 4 bin 104 çocuk bulunmaktadır.

Ayrıca, İsrail’in saldırılarında sağlık hizmetlerinin hedef alındığı belirtilmiş; 16 hastane ile 32 sağlık ocağının hizmet dışı kaldığı ifade edilmiştir. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana 113 sağlık kurumunu hedef aldığı da aktarılmıştır.

Gazze’deki sağlık sisteminin çökmesi, tıbbi malzeme ve yakıt girişinin olmaması nedeniyle yaralı ve hastaların hayatını kurtaramaz hale geldiği vurgulanmıştır. Uluslararası topluma, Gazze’ye acil yardım yapılması ve İsrail’in katliamlarının önüne geçilmesi için acil harekete geçilmesi çağrısında bulunulmuştur.

Gazze’deki acil durumun devam ettiği ve insani yardımların acil bir şekilde ulaştırılması gerektiği belirtilmektedir. Gazze Şeridi’nde güvenlik koridorunun olmadığı ve bu bölgelerin ölüm koridorlarına dönüştüğü ifade edilmektedir. İsrail’in, Gazze Şeridi’nin kuzeyinden güneyine gitmek isteyenleri hedef aldığı ve hastanelerde çok sayıda cenazenin yerlerde kaldığı bilgisine de yer verilmiştir.

Bu trajik durumda uluslararası toplumun birlik olup, Gazze’ye yardım etmesi ve İsrail’in saldırılarının durdurulması için acil adımlar atması gerektiği vurgulanmaktadır. Gazze’deki hastanelerin ve ambulansların doğrudan hedef alınmasının, sağlık sisteminin çökmesine ve yaralıların tedavi edilemez hale gelmesine yol açtığına dikkat çekilmektedir.

Bu bilgiler, Gazze’deki acil durumun ciddiyetini ve halkın acil yardıma ihtiyacı olduğunu belirtmektedir. Uluslararası toplumun bu krize duyarlılık göstermesi ve insani yardımları ulaştırması hayati önem taşımaktadır.

Gazze’deki İsrail Saldırıları 10 Bin Can Aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!