Gazze’de İsrail Ordusunun Kendi Askerlerine Hava Saldırısında Ölüler Var

gazzede-israil-ordusunun-kendi-askerlerine-hava-saldirisinda-oluler-var.jpg

İsrail ordusunun bu sabah Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında, bir teknik hata nedeniyle kendi askerlerinin bulunduğu binayı hedef aldığı bildirildi.

Hava Saldırısında Kendi Askerleri Hedef Alındı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 318 gündür kesintisiz sürerken, sabah saatlerinde gerçekleştirilen hava saldırısında üzücü bir kaza meydana geldi. İsrail ordusunun açıklamasına göre, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde yapılan hava saldırısında bir askerin hayatını kaybettiği, altı askerin ise yaralandığı belirtildi.

F-15 Savaş Uçakları ve Teknik Arıza

İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait F-15 savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırının, teknik bir arıza nedeniyle istenmeyen sonuçlara yol açtığı ifade edildi. Açıklamada, yerel saatle 06.30 sularında füzelerle yapılan saldırının, hedeflenen bölge yerine, yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulunan bir çok katlı binayı vurduğu belirtildi. Füzenin, binanın üst katlarındaki dairelerden birine isabet etmesi sonucunda, bitişikteki dairedeki askerlerin üzerine binanın bir kısmının çöktüğü aktarıldı.

Soruşturma Başlatıldı

Olayın ardından yapılan ilk incelemelere göre, yaşanan teknik arızanın daha önce karşılaşılmadığı ifade edilerek, bu konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Bu tür teknik sorunların gelecekte yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağı vurgulandı.

Exit mobile version