1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Gazze’de İsrail-Hamas Anlaşması

Gazze’de İsrail-Hamas Anlaşması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail, Gazze’de Hamas ile yapılan esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi kabul etti. Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümet kabinesi, 50’den fazla rehinenin, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu, 4 gün içinde serbest bırakılmasını onayladı. Her 10 esirin serbest bırakılması, çatışmalara bir gün daha ara verilmesini sağlayacak. Açıklamada, İsrail’in tüm esirlerin geri getirilmesi, Hamas’ın tasfiyesinin tamamlanması ve Gazze’den yeni tehdit gelmemesi amacıyla savaşı sürdüreceği vurgulandı.

“İsrail, Gazze’de gerilimin azaltılması adına önemli bir adım atarak Hamas ile yapılan esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi onayladı. Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki hükümet kabinesi, Gazze’deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını içeren bu önemli kararı duyurdu.

Açıklamaya göre, 4 gün içinde kadın ve çocukları da içeren en az 50 rehinenin serbest bırakılması bekleniyor. Her 10 esirin serbest bırakılması, çatışmalara bir gün daha ara verilmesi anlamına geliyor. İsrail hükümeti, bu adımın Gazze Şeridi’ndeki güvenlik durumunu iyileştirmeye yönelik bir çaba olduğunu vurguladı.

Ancak açıklamada belirtilen detaylardan biri, bırakılacak İsrailli esirlere karşılık kaç Filistinli mahkumun serbest bırakılacağına dair bilgi verilmedi. Aynı şekilde, Gazze’ye yönelik insani yardımların girişi konusundaki belirsizlik de devam ediyor.

İsrail, hükümetin savaşı, tüm esirlerin geri getirilmesini, Hamas’ın tasfiyesini ve Gazze’den İsrail’e yönelik yeni tehditlerin önlenmesini amaçladığını vurguladı. Uluslararası toplum, bu gelişmeyi dikkatle takip ederken, bölgedeki tansiyonun nasıl evrileceği merakla bekleniyor.”

Gazze’de İsrail-Hamas Anlaşması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!