Asayiş

Deniz İşçileri Platformu, Kafkametler'in Batışı Katliamdır

Deniz İşçileri Platformu, 19 Kasım'da Karadeniz Ereğli'de batan Kafkametler gemisinin batışını bir katliam olarak nitelendirdi.

Abone Ol

Deniz İşçileri Platformu: Kafkametler'in batışı bir katliamdır Deniz İşçileri Platformu, Karadeniz Ereğli'de batan Kafkametler gemisinin batışını bir katliam olarak nitelendirdi. Platform, açıklamasında, "Baştan sona hukuksuzluğun, rüşvetin, liyakatsizliğin, mobbingin, insan canını hiçe sayacak şekilde çalıştırmanın, kasıtlı insan öldürmenin sonucunu yaşıyoruz" dedi. Platformun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "19 Kasım 2023 tarihinde Kafkametler Denizcilik AŞ şirketine bağlı Kafkametler gemisi, Karadeniz Ereğli Limanı'nın hemen önünde dalgalarla boğuşarak batmıştır. Gemide bulunan 12 denizciden 2'si hayatını kaybetmiş, 10'u ise kayıptır.

Bu facia, baştan sona hukuksuzluğun, rüşvetin, liyakatsizliğin, mobbingin, insan canını hiçe sayacak şekilde çalıştırmanın, kasıtlı insan öldürmenin sonucunu göstermektedir. Yaşananlar ne kaza ne de kaderdir. Kafkametler'in bir işçi katliamı olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. Bu katliamın sorumluları, başta Kafkametler Denizcilik AŞ şirketi olmak üzere, bu şirkete izin veren ve denetleyen devlet kurumlarıdır. Bu sorumlular, adalet önünde hesap vermelidir. Kayıp denizcilerimizin bir an önce bulunarak ailelerine teslim edilmesini talep ediyoruz. Bu faciadan ders çıkarılması ve benzerlerinin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz." Platform, taleplerini şöyle sıraladı: Kafkametler Denizcilik AŞ şirketinin faaliyetinin durdurulmasını ve şirket yöneticilerinin tutuklanmasını, Kaybolan denizcilerimizin bir an önce bulunarak ailelerine teslim edilmesini, Benzer faciaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını, Denizcilik sektöründe çalışan işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesini

{ "vars": { "account": "G-RE5TDNH96H" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }