Asayiş

Belediye Rüşvet Skandalı: İki Memur Tutuklandı

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi'nde görevli olduğu iddia edilen 3 memur, rüşvet aldıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Abone Ol

İddiaya göre, A.A., Ö.U. ve S.A. isimli memurların vatandaşlardan rüşvet aldıkları yönünde gelen ihbarlar ve şikayetler üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, 3 şüpheli ifadeleri alınmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Daha sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.A. ve Ö.U. tutuklandı, S.A. ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Tepebaşı Belediyesi bünyesinde görev yapan memurların rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturma başlattığını ve A.A., Ö.U. ve S.A. isimli şüphelilerin ifadelerinin ardından A.A. ve Ö.U.'nün tutuklandığını, S.A.'nın ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti. Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü kamuoyuna duyurdu. Tepebaşı Belediye Başkanlığı da konuyla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, kendilerine gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda suç duyurusunda bulunduklarını ve yasal sürecin başlatıldığını ifade etti.

{ "vars": { "account": "G-RE5TDNH96H" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }