Genel

Aydın'da Limon Posası Kazası 1 Ölü, 11 Yaralı

Efeler ilçesinde meydana gelen bir trafik kazasında, bir kamyonun dorsesinden dökülen limon posası yüzünden yaşanan kayganlık nedeniyle kaza meydana geldi.

Abone Ol

Bu kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Kazanın detayları ve yaşananlar şöyle: Kaza Anı ve Detayları Saat 19.30 sıralarında, Aydın - Muğla karayolu Menderes Köprüsü üzerinde seyreden Saim K. idaresindeki 45 AHK 757 plakalı kamyondan limon posası dökülerek yolun kayganlaşması sonucu zincirleme trafik kazası meydana geldi. Biri şehir içi otobüsü olmak üzere 6 aracın karıştığı kaza sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ve Mağduriyet Kazada yaralanan 12 kişi ambulanslarla Aydın’daki hastanelere kaldırıldı. Maalesef, hastaneye kaldırılan yaralılardan Alpaslan Özyılmaz, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazanın neden olduğu kara yolunda ulaşım sağlanamazken, araçların kaza yerinden kaldırılması ve yolun temizlenmesinin ardından ulaşım tekrar sağlandı.

Kazaya Neden Olan Limon Posası ve Şoförün Açıklamaları Muğla’nın Yatağan ilçesinden yüklediği limon posasını taşıyan kamyon şoförü Saim K., kazayla ilgili şunları söyledi: "İlk başta döküldüğünü fark etmedim. Kapak açılmış. Yani çivileri atmış, haberim yoktu. Gece karanlık olduğu için arkadan gelen araç selektör yapınca hemen durdum, fark ettim. Emniyeti aradım. Bilgi verdim durum hakkında." Kamyon şoförü, jandarma tarafından gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sonuç ve Önlem Alınması Bu tür kazaların önlenmesi için taşıma sırasında dökülmeyi engelleyecek önlemler alınmalıdır. Kamyon ve dorse kapaklarının güvenli bir şekilde kapatılması, yüklemenin doğru yapılması ve düzenli kontrollerin yapılması gibi önlemler alınmalıdır. Sonuç olarak, Aydın'da meydana gelen limon posası kazasında yaşananlar bir kez daha trafik güvenliğinin ne kadar

{ "vars": { "account": "G-RE5TDNH96H" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }