1. Haberler
  2. Kültür Sanat Haberleri
  3. Fidel Berber, Fransa’nın Muğla Fahri Konsolosu Olarak Atandı

Fidel Berber, Fransa’nın Muğla Fahri Konsolosu Olarak Atandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın Muğla Fahri Konsolosluğu, düzenlenen bir törenle Fidel Berber’e teslim edildi. Tören, Muğla Konaklatı İskender Alper Kültür Merkezi’nin bahçesinde gerçekleştirildi. Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, etkinlikte Muğla’nın turizm potansiyeline dikkat çekerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesini arzuladığını ifade etti.

Törenin başlangıcında İstiklal Marşı ve Fransa’nın Milli Marşı okundu. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fransa’nın Muğla Fahri Konsolosluğu’nun iki ülke arasındaki köklü ilişkileri pekiştireceğine inandığını belirtti. Vali Akbıyık, Muğla’nın tarım, ekonomi ve turizm gibi alanlarda yüksek potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, “Sizlerin sayesinde bu potansiyeli değerlendirmek için güzel projeler geliştireceğimize inanıyorum.” dedi.

Büyükelçi Dumont, Muğla’ya ilk ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ve çeşitli etkinliklere katılacaklarını belirtti. Dumont, “Muğla ve Bodrum, pek çok Fransız için harika bir tatil destinasyonu. Her yıl binlerce Fransız buraya geliyor ve tatilin tadını çıkarıyor. Fahri konsolosluğumuz, ihtiyaç halinde yardım sağlamak amacıyla burada bulunuyor. İklim değişikliği gibi küresel sorunlarla ilgili de ortak paydalarımız var. Gökova Körfezi’ni gezdim ve yapılan çalışmalar beni çok etkiledi. Yarın Bodrum’da bir proje açılışına katılacağım.” şeklinde konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’yı dünya kenti haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Uluslararası ilişkiler konusunda önemli adımlar atarak, Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nı oluşturduk. Fransa gibi tarihi bağlarımız olan bir ülkeyle ilişkilerimizi geliştirmek bizim için çok önemli.” dedi. Başkan Aras, Muğla’nın tarihi, tarımı, turizmi, ekonomisi ve doğal güzellikleri ile ilgili projelerin hayata geçirilmesine yönelik hedeflerini paylaştı.

Törenin sonunda Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont ve İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton, Fidel Berber’e Muğla Fahri Konsolosluğu belgesini takdim etti.

Fidel Berber, Fransa’nın Muğla Fahri Konsolosu Olarak Atandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!