Eylem Tok ve Oğlu T.C. ABD’de Yakalandı: Aci Ailesinin Sevinç Gözyaşları

cumhurbaskani-erdogandan-bahceliye-destek-taviz-vermeyecegiz-1.jpg

Aci ailesi, “115 günde hiç sevinmedik, ilk defa sevindik, sevinç gözyaşı döktük, yangına bir nebze su serpildi. Eninde sonunda gelecekler, oğluma gidip müjdeli haberi vereceğim. Havalimanında davul zurna ile karşılayacağım, çok güzel bir bayram hediyesi” dedi.

Kaza ve Kaçış Süreci

Yazar Eylem Tok ve Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu T.C., 1 Mart 2024’te Kemerburgaz’da lüks otomobiliyle Oğuz Murat Aci’ye çarparak ölümüne neden oldu. Eylem Tok, oğlunu Mısır’a ve ardından ABD’ye kaçırdı. Yaklaşık 3,5 ay süren kaçışın ardından, anne ve oğul kırmızı bültenle arandılar ve ABD’de yakalandılar. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu yakalanmanın Türkiye’nin iade talebi çerçevesinde gerçekleştiğini açıkladı.

Aci Ailesinin Duyguları

Özer Aci’nin Sevinci

Yakalanma haberini uzun süredir bekleyen Özer Aci, “115 gün boyunca hiç sevinmedik, hep ağladık. İlk defa sevinç gözyaşı döktük. Hak, hukuk istiyorum. Bu bir başlangıç. Eninde sonunda gelecekler. Bugün öğrendikten sonra oğluma gidip müjdeli haberi vereceğim. Gözyaşı dökeceğiz, muhakkak dertleşeceğiz. Acımız devam ediyor fakat yangına bir nebze su serperler ya o serpildi. Acım sönmedi ama hafifledi. Onun gözlerinin içine bakarak nasıl bir anne olduğunu yüzüne karşı söylemem lazım. O gün gelecek, tekrar ediyorum; gelecek. Havalimanında davul zurna ile karşılayacağım. Adaletin tecelli edeceğinden eminim. Avukatımla görüştüm; yargılama süresine kadar yakınen takip ediyoruz. Avukatımız davaya girecek, yakından takip ediyoruz” dedi.

Pervin Aci’nin Duygusal Anları

Yakalanma haberinin ardından rahatladığını söyleyen anne Pervin Aci, “Yakalandı haberi sonrası koskocaman bir dağ sırtımdan kalktı. Acı, yara dinmiyor, hiç dinmedi, omuzlarım çökmüştü. Bayram hediyesi, çok güzel bir bayram hediyesi. Eylem Tok tutuklanırsa ağlamayacağım, o gün bayramımdır. Bugün gerçekten ağlamıyorum. Evlat acısı çok zordur, kendisine öyle bir kinim var ki niye böyle yaptı, niye oğlumu bıraktı kaçtı. 115 gündür buradayız, 115 gündür de bu evler dolup taştı. Bir seferde ya birazcık telefon et ya şimdi otursun, onlar düşünsün, ben çok düşündüm. Çok ağladım, şimdi onlar ağlasın” ifadelerini kullandı.

Şükriye Aci’nin Şaşkınlığı

Oğuz Murat Aci’nin eşi Şükriye Aci ise, “Şaşırdım, beklemiyordum, müthiş bir rahatlama geldi. Verdiğimiz mücadelede bir noktaya ulaştık. Buruk da olsa bir mutluluk var. Adalet arayışımız, hak ettikleri cezayı alacakları şekilde devam eder diye umuyoruz. Mezara sünnet olacağını söylemeye gitmiştim. Şimdi de güzel bir haber vermek için gideceğim. Verdiğimiz mücadelede sonuna kadar gideceğiz. Belki bir bayram hediyesi oldu bu haber ama bayramımız onsuz geçeceği için buruğuz. Babalar Günü de tabi ki oğlum hiçbir zaman kutlayamayacak. Oğlum, babasının olmadığının farkında. Çok mutsuzdum, kırmızı bültenden sonra hiç haber çıkmaması mutsuzluğa sürükledi. Şu anda dedim ki boşuna değilmiş hiçbir şey, ne yaparlarsa yapsınlar, adaletten kaçamayacaklar. Aldıkları ceza bizim için daha önemli. Annelik içgüdüsü ile yaptım’ diye savunduğu açıklamasına çok dokunmuştu. O kadar annenin canı yandı, ben de anneyim, eşimin annesi de ve diğer yaralıların anneleri de. Hepimiz çok üzüldük. Bir annenin yapacağı bir davranış değildi” dedi.

Eylem Tok ve oğlunun yakalanması, Aci ailesine bir nebze olsun rahatlama getirdi. Adaletin tecelli

Exit mobile version