1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Eskişehir Cumhurbaşkanı Seçim Sonuçları ile Kim Önde, Partilerin Milletvekili Oy Oranları Nedir?

Eskişehir Cumhurbaşkanı Seçim Sonuçları ile Kim Önde, Partilerin Milletvekili Oy Oranları Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir Cumhurbaşkanı Seçim Sonuçları ile Kim Önde, Partilerin Milletvekili Oy Oranları Nedir?

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin ardından Eskişehir seçim sonuçları açıklanmaya başlandı. YSK tarafından açıklanan verilere göre yurt dışı ve yurt içinde toplamda 64 milyon 191 bin 285 seçmen bulunuyor. Saat 08:00’de başlayan oy kullanma işlemleri 17:00’de sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu ise saat 18:30 itibarıyla yayın yasağı kaldırıldı. İşte 2023 AK Parti, CHP, İYİ Parti, Memleket, MHP, Yeşil Sol Parti, TİP Eskişehir seçim sonuçları ve oy oranları hakkında merak edilenler…

Eskişehir seçim sonuçları, oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından araştırılıyor. Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitti. Eskişehir seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın aldıkları oy oranları belli olacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim yasaklarının kaldırılmasının ardından Eskişehir genel seçim sonuçları, Habertürk’ün seçim sonuç ekranı üzerinden canlı olarak takip edilebilebiliyor. Öte yandan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklamıştı. İşte 14 Mayıs 2023 AK Parti, CHP, İYİ Parti, Memleket, MHP, Yeşil Sol Parti, TİP Eskişehir Cumhurbaşkanı Seçim Sonuçları…

ESKİŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI 2023

Eskişehir Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi Sonuçları, Haberturk.com’da olacak. YSK’nın yayın yasağı kararının kalkması ile birlikte ilçe ilçe, canlı olarak 2023 Eskişehir Seçim Sonuçlarını takip edebilirsiniz. Habertürk Eskişehir Seçim Sonucu sayfası ile Cumhurbaşkanlığı ve partilerin oy oranlarını güncel ve anlık olarak takip edebilirsiniz. 

ESKİŞEHİR’DE KİM, HANGİ PARTİ ÖNDE?

YSK’nın kararlarına göre saat 18.30 itibariyle basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılmasına izin verdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre saat 01.00 itibariyle açılan sandık oranı yüzde 100 olarak açıklanırken toplam 201 bin 807 sandık açıldı.

Eskişehir Cumhurbaşkanı seçiminde sandıkların yüzde 100ü açıldı. Halihazırda adaylardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 41,80 iken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 50,40 olarak kaydedildi.

Eskişehir Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve il genelinde partilerin oy oranlarını Habertürk’ün seçim sonuç sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

ESKİŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erdi. YSK’nın kararlarına göre saat 18.30’da basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin Haber tahmini ve yorum yapılması serbest oldu.

Eskişehir Cumhurbaşkanı Seçim Sonuçları ile Kim Önde, Partilerin Milletvekili Oy Oranları Nedir?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!