Erdoğan’ın Siyonazilere Karşı Stratejisi

erdoganin-siyonazilere-karsi-stratejisi.jpg

Erdoğan’ın Siyonazilere Karşı Stratejisinin Ayrıntıları

Erdoğan’ın Siyonazilere karşı stratejisi, üç ana başlık altında incelenebilir:

Siyonazilerin kavramlarını çürütmek
Erdoğan, Siyonazilerin kavramlarını çürüterek, soykırım projesinin temellerini sarsıyor. Bu kapsamda, şu adımları atıyor:

İşgalci güç olarak İsrail’in güvenliğinden söz etmenin abesliğine işaret ediyor. İsrail, Filistin topraklarını işgal eden bir devlettir. Dolayısıyla, güvenlikten söz etmesinin hiçbir dayanağı yoktur.

Terör örgütü olarak lanse edilip soykırımın gerekçesi haline getirilen Hamas direnişine dair emperyalist tanımlamaları da yerle bir ediyor. Hamas, Filistin halkının meşru direniş hareketidir. İsrail, Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlayarak, soykırım projesini meşrulaştırmaya çalışıyor.İşgalci Yahudi yerleşimcileri hırsız olarak tanımlıyor. İsrailli yerleşimciler, Filistin topraklarını işgal ederek, Filistinlilerin evlerini ve topraklarını gasp ediyorlar. Erdoğan, bu yerleşimcileri hırsız olarak tanımlayarak, soykırım projesinin bir parçası olduklarını vurguluyor.

İsrailli bakanların nükleer silaha sahip olduklarını kameralar önünde itiraf etmesine işaretle Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nı göreve çağırıyor. İsrail, nükleer silaha sahip olduğunu kabul etse de, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın denetimine izin vermiyor. Erdoğan, bu durumu eleştirerek, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın İsrail’i denetlemeye başlamasını istiyor.

Söylemi ters yüz etmek

Erdoğan, Siyonazilerin eskiden “böl ve yönet” siyaseti ile hareket ettiğini ancak şu an “tanımla ve yönet” stratejisine geçtiğini vurguluyor. Bu kapsamda, şu adımları atıyor:

Siyonazilerin soykırım projesini “terörle mücadele” olarak tanımlamalarının altını çiziyor. Siyonaziler, Filistin halkına karşı gerçekleştirdikleri soykırımı, “terörle mücadele” olarak tanımlayarak, dünya kamuoyunun tepkisini azaltmaya çalışıyor. Erdoğan, bu durumu eleştirerek, Siyonazilerin soykırım projesini açıkça itiraf etmelerini istiyor.

Siyonazilerin Filistin halkını “terörist” olarak tanımlamalarının ırkçı bir yaklaşım olduğunu vurguluyor. Siyonaziler, Filistin halkını, kendi varlıkları için tehdit olarak görerek, “terörist” olarak tanımlamaya çalışıyor. Erdoğan, bu durumu eleştirerek, Siyonazilerin ırkçı yaklaşımını mahkum ediyor.

Hesap sormak

Erdoğan, söylemde iktidar kuramayan Siyonazilerin askeri ve siyasi açıdan da başarıya ulaşamayacaklarını söylüyor. Bu kapsamda, şu adımları atıyor:

Siyonazilerin işgal ve soykırım politikalarına karşı uluslararası kamuoyunun tepkisini yükseltiyor. Erdoğan’ın söylemleri ve hamleleri, dünya kamuoyunun Siyonazilere karşı tepkisini yükseltiyor. Bu da Siyonazilerin soykırım projesini gerçekleştirmesini zorlaştırıyor.
Siyonazilere karşı askeri, siyasi ve ekonomik olarak hesap soracaklarını açıklıyor. Erdoğan, 28 Ekim’deki Büyük Filistin Mitingi’nde bu stratejiyi dünyaya deklare etmişti. Erdoğan, mitingde İslam dünyasının sahipsiz olmadığını sömürgeci Haçlılara hatırlatarak ve Haçlı zihniyetinin torunlarına her açıdan bir Selahaddin’i Eyyubi ayarı vermişti.
Erdoğan’ın Stratejisinin Örnekleri

Erdoğan’ın Siyonazilere karşı stratejisi, şu örneklerle somutlaştırılabilir:

Erdoğan, 2023 yılının Mayıs ayında, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları “soykırım” olarak nitelendirdi. Bu açıklama, dünya kamuoyunun Siyonazilere karşı tepkisini yükseltti.
Erdoğan, 2023 yılının Haziran ayında, İsrail’in Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini “işgal” olarak nitelendirdi. Bu açıklama, Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin Siyonazilere karşı ortak hareket etme kararlılığını gösterdi.
Erdoğan, 2023 yılının Temmuz ayında, İsrail’in nükleer silah programını “tehdit” olarak nitelendirdi.

Exit mobile version