1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Erdoğan: Karadeniz Girişimi Canlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Erdoğan: Karadeniz Girişimi Canlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3’üncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne video mesaj göndererek önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kırım Platformu’nun 3. Zirvesi’nde yer almanın memnuniyetini ifade ederek, Ukrayna’nın bayrak gününü tebrik etti. Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliği konusundaki tavrını koruduğunu belirtti. Kırım’ın ilhakını tanımadıklarını ve Kırım’ın Ukrayna’nın bir parçası olduğunu Birleşmiş Milletler ve diğer platformlarda dile getirdiklerini vurguladı.

Erdoğan, Kırım Tatar Türklerinin güvenliği ve esenliğini önemsediklerini ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal ve arkadaşlarının serbest bırakılması beklentisini dile getirdi. Savaşın kazananı olmadığını ve barışın herkesin kazançlı çıkacağı bir sonuç olduğunu ifade etti. Yaklaşık 2 yıldır süren savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Karadeniz girişimi konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, bölgedeki gerilimi artıracak her türlü adımdan kaçınılması gerektiğine inandığını dile getirdi. Barışın tesis edilmesi için çaba gösterdiklerini ve kolaylaştırıcılık rolü üstlendiklerini vurguladı. Savaşın sona ermesinin sadece bölgeye değil tüm dünyaya rahatlık getireceğini belirtti.

Erdoğan, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne olan desteklerini yineledi ve bölgenin barışa kavuşmasını temenni ettiğini ifade etti. Mesajının sonunda Kırım dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteklerini yinleyerek, bölgenin en kısa zamanda barış ve istikrara kavuşmasını umut ettiğini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne gönderdiği bu video mesaj, Türkiye’nin bölgesel barış, istikrar ve toprak bütünlüğüne verdiği önemi vurguluyor. Ayrıca Karadeniz girişimi ve barışçıl çözüm vurgusu, bölgeye ve uluslararası ilişkilere yönelik önemli bir yaklaşımı yansıtıyor.

Erdoğan: Karadeniz Girişimi Canlandırma Çalışmaları Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!