Sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla tamamlandı ve sandıklarda oy sayımına geçildi. Aksaray’ın Güzelyurt, Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimlerine katılım yoğun oldu.

Hilvan İlçesinde Oy Verme İşlemi

YSK, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yapılan itirazları inceleyerek Hilvan ilçesindeki seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bu kapsamda Hilvan'da oy verme işlemi saat 08.00’de başladı ve 17.00'de tamamlandı. İlçede kayıtlı bulunan 27 bin 686 seçmen, kurulan 125 sandıkta oy verme işlemini gerçekleştirdi.

Pınarbaşı'nda Seçim Süreci

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde de seçimler yeniden yapıldı. Seçmenler saat 08.00’den itibaren sandık başına giderek oylarını kullandı. İlçede, 141 sandıkta, 18 bin 960 seçmen oy kullanırken, hastalığı veya engeli sebebiyle sandığa gidemeyen seçmenler de seyyar sandıkta oy kullandı.

Büyükkarıştıran'da Yeniden Seçim

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde de seçimler yenilendi. YSK'nın kısıtlı iki kişinin oy kullandığı gerekçesiyle seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Büyükkarıştıran'da seçmenler 6 parti adayının yarıştığı seçimde oylarını kullandı.

Güneykaya Beldesi'nde Seçim Olayları

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde 31 Mart Mahalli İdare seçimleri olaylı geçmişti. YSK, yaşanan olaylar nedeniyle beldedeki seçimi iptal ederek 2 Haziran’da seçimin yenilenmesine karar verdi. Seçmenler bugün yeniden sandık başına giderek oylarını kullandı.

Umurbey Mahallesi'nde Muhtarlık Seçimi

Edirne'de ise sandıktan çıkan ve sayılmayan muhtarlık oy pusulalarının temizlik görevlisi tarafından yanlışlıkla çöpe atılması nedeniyle seçimler yenilendi. Umurbey Mahallesi muhtarlık seçimi için oy verme işlemi tamamlandı.

Akpazar Beldesi'nde Yeniden Seçim

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım 471, AK Parti’nin adayı Ali Aydın 467 oy almıştı. YSK, bazı sandıklarda usulsüzlükler tespit ederek seçimin yenilenmesine karar verdi. Bugün yapılan seçimlerde oy verme işlemi sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Güzelyurt İlçesi'nde Belediye Başkanlığı Seçimi

YSK'nın seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde seçmenler sabah saat 08.00’den itibaren sandık başına giderek oylarını kullandı. Oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi.

Sosyal Medya Hakaretine Sert Çözüm: 9. Yargı Paketi Detaylandı Sosyal Medya Hakaretine Sert Çözüm: 9. Yargı Paketi Detaylandı

YSK Başkanı'nın Açıklaması

YSK Başkanı Ahmet Yener, 3 ilçe ve 4 beldede yenilenen yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Şu an için herhangi bir olumsuz durum yok, her şey yolunda gidiyor.” değerlendirmesinde bulundu. Yener, saat 17.00 itibarıyla sandıkların açılacağını ve 21.00'den önce yayın yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağına kurul olarak karar verileceğini bildirdi.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, yeni belediye başkanları ve muhtarlar belirlenecek. Seçimlerin güvenliği ve şeffaflığı, halkın güvenini artırıyor.

Editör: Kader GÜL